15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi

15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığınca Anadolu Ajansı'nın da katkılarıyla hazırlanan sergi, Samsun'da açıldı- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan: - "Dünyada bu darbeyi görmek istemeyen gözler görecek, duymak istemeyen kulaklar duyacak"

SAMSUN (AA) - AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığınca hazırlanan ''15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi'', Samsun'da açıldı.

Anadolu Ajansı'nın da katkılarıyla oluşturulan ve Türkiye genelinde açılan "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi'' Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergiyi 2 saatte yaklaşık 5 bin kişi ziyaret etti.

Serginin açılış kurdelesini kesen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, meydanların artık Türkiye'de farklı bir anlama sahip olduğunu söyledi.

Meydanların yaşam ve demokrasinin yaşatılacağı alanlar olduğunu vurgulayan Karaaslan, "Bu meydanlarda halkımızla bir mücadele verdik. Bu mücadelenin hafızamızda bıraktığı yaşanmışlıkların yaşamasını istiyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız yaşananları. İşte onun için yine meydanlardayız." dedi.

Çevre, Şehir ve Kütür Başkanlığı olarak Anadolu Ajansı'nın katkılarıyla o geceyi ve sonrasını anlatan sergileri yurt genelinde açtıklarını bildiren Karaaslan, her ilde o gece yaşanan fotoğraflarla sergiyi zenginleştirdiklerini anlattı.

Serginin bugün de Samsun'da vatandaşlarla açıldığını belirten Karaaslan, "Onlar demokrasiye sahip çıkanlar, onlar bu meydanlarda 27 gün boyunca ülkesine ve vatanına sahip çıkanlar. Bugün de sergide vatandaşlarımızla birlikte birlikteyiz." diye konuştu.

- "Görmeyen gözler, duymayan kulaklar kalmayacak"

Karaaslan, 15 Temmuz darbe girişiminin milletin yüreğinde derin yaralar açtığının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Şehirlerimizde ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizde (TBMM) yaşananları ilk günler dünya görmezden geldi. Bugün geldiğimiz noktada artık ülke yöneticileri yanlış anladıklarını, darbenin bu kadar büyük olduğunu düşünmediklerini ama şimdi daha iyi anladıkları yönünde ifadelerde bulunuyorlar. Türkiye'ye gelip görüyorlar, TBMM'ye gelip görüyorlar. Bu kadar zaman geçtikten sonra bu ne kadar değerli, tartışılır ama uluslararası diplomasi açısından yaşanan gerçekleri dünyanın anlaması gerekiyor."

Tek tek ülke ülke gezip darbe konusunda bilgilendirme yapıldığını dile getiren Karaaslan, "Bunun için birtakım çabalar içindeyiz. TBMM içinde oluşturduğumuz komisyon, aynı zamanda AK Parti Dış İlişkiler Başkanlığımız yurt dışında, Amerika başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşananları doğru şekilde anlatıyor. Biz de Türkiye'de bu yaşanmışlıkları taze tutuyoruz. Dünyada bu darbeyi görmek istemeyen gözler görecek, duymak istemeyen kulaklar duyacak. Bunun için çalışmaya gayret edeceğiz."

Serginin açılışına Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesine ait tır, her gün bir ilçeye götürülerek FETÖ'nün darbe girişimini fotoğraflarla insanlara sunacak.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler