"15 Temmuz Milli İrade Zaferinin Analizi Kitabı"nın tanıtım toplantısı

"15 Temmuz Milli İrade Zaferinin Analizi Kitabı"nın tanıtım toplantısı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (4)- "Ülkemizin üzerinde bitip tükenmez oyunlar oynayanlara ve onlara gönüllü figüranlık yapanlara soruyorum, peki siz böyle bir mücadeleye hazır mısınız? FETÖ'cülerin cezaevlerinde son bulan acı akıbetleri

ANKARA (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ülkemizin üzerinde bitip tükenmez oyunlar oynayanlara ve onlara gönüllü figüranlık yapanlara soruyorum, peki siz böyle bir mücadeleye hazır mısınız? FETÖ'cülerin cezaevlerinde son bulan acı akıbetlerine ortak olmaya, PKK'lıların dağ başında nihayet bulan kaderlerini paylaşmaya, DEAŞ'lıların Cerablus'ta, Rai'de, Dabık'ta, El Bab'da yok olup giden sonlarını tatmaya hazır mısınız?" dedi.

Erdoğan, partisinin genel merkezinde düzenlenen "15 Temmuz Milli İrade Zaferinin Analizi Kitabı"nın tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, milletle ahitleştiklerini, sözleştiklerini, bunu da dört kavramla ortaya koyduklarını dile getirerek, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bunu anlamadığını belirten Erdoğan, "Bu, 'Bir terör örgütünün işareti' diyor. Ya terör örgütünün tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diye bir derdi olur mu? Ya bu ne büyük gaflettir. Arapça'yı zaten hiç bilmiyor, çünkü bu Rabia'dır, onu da bilmiyor ama öğrenecek, dinleye dinleye öğrenecek." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 80 milyonla tek millete, eşsiz bayrakla tek bayrağa, 780 bin kilometrekareyle tek vatan toprağına sahip olunduğunu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak tek devletin bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Hala bunlar gidiyorlar işte o malum paçavralarla, Kandil'de, şurada, buradakilerle el ele, kol kola dolaşıyorlar. Talimat veriyorlar, bıraksınlar. Kimler? Hans, George onları gönderiyorlar bize, 'İçeriye girenler çıkarılsın.' Size biz bir şey söylediğimiz zaman 'Yargı var' diyorsunuz. Ya sizin yargınız var da bizim yargımız yok mu? Bizim de yargımız var, bu kararı yargımız verir, kusura bakmayın. Her kim ki bunların dışında bir niyetle karşımıza çıkmak istiyorsa buyursun gelsin. Biz 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi yüreğimizdeki imanımızla, minarelerimizden okunan ezanımızla, elimizdeki bayrağımızla, dillerimizdeki tekbirlerimizle, erkeği kadını, genci yaşlısı Türk milleti olarak hep birlikte mücadeleye hazırız. Alparslan'ların, Süleyman Şah'ların, Osman Bey'lerin, Fatih'lerin, Yavuz'ların, Sultan Abdülhamit'lerin, Mustafa Kemal'lerin torunları sizleri bekliyor olacak, bunu böyle biliniz.

Ülkemizin üzerinde bitip tükenmez oyunlar oynayanlara ve onlara gönüllü figüranlık yapanlara soruyorum, peki siz böyle bir mücadeleye hazır mısınız? FETÖ'cülerin cezaevlerinde son bulan acı akıbetlerine ortak olmaya, PKK'lıların dağ başında nihayet bulan kaderlerini paylaşmaya, DEAŞ'lıların Cerablus'ta, Rai'de, Dabık'ta, El Bab'da yok olup giden sonlarını tatmaya hazır mısınız? Biz bu toprakları kanımızla sulayarak kendimize vatan yaptık. Binlerce yıldır devletimizde sembolleştirdiğimiz özgürlüğümüzü, canımız pahasına koruyarak bugünlere geldik, aynı şekilde devam etmekte de kararlıyız. Vatanımızı parçalamak, milletimizi esir etmek isteyenlere bu bedelleri ödetmeden ülkemizin tek bir karış toprağına ayak bastırırsak, tek bir yudum suyunu içirirsek, tek bir nefes havasını solutursak anamızdan emdiğimiz süt bize haram olsun."

- "15 Temmuz bu mücadelenin zirvesi ve sembolüdür"

Şehitlere mahçup olmaktansa, kara toprağın bağrına girmeyi tercih ettiklerini vurgulayan Erdoğan, "İşte bunun için 'Suriye sadece Suriye değildir, Irak sadece Irak değildir, Libya sadece Libya değildir, Katar sadece Katar değildir.' diyoruz. İşte bunun için Avrupa Birliği'nin dayatmalarına eyvallah etmiyor, kendi şartlarımızla müzakereleri sürdürmekte ısrar ediyoruz, müttefik dediğimiz ülkelerin oldu-bittilerine boyun eğmiyor, kendi planlarımızı, programlarımızı hayata geçirmenin yollarını arıyoruz." ifadelerini kullandı.

Gezi olayları sırasındaki "Mesele Gezi Parkı değil arkadaş, sen hala anlamadın mı" söylemini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Elbette biz onların ne istediğini çok iyi anlamıştık, onun için taviz vermedik. Şimdi biz de 'Mesele Suriye, Irak, Libya, Katar, FETÖ, PKK değil arkadaş, sen hala anlamadın mı?' diyoruz. Meselenin Türkiye olduğunu anlamayıp elinde pankartla Ankara'dan İstanbul'a yürüyenlere Allah akıl fikir ihsan etsin diyorum. İdrak, ihsan etsin ki kendilerine gelsinler. Biz milletimizle meselenin istiklalimiz ve istikbalimiz olduğunu çok iyi anladığımız için mücadelemize kesintisiz bir şekilde devam edeceğiz. 15 Temmuz bu mücadelenin zirvesi ve sembolüdür."

Erdoğan, konuşmasının sonunda şehitleri rahmetle andı, gazilere sağlık diledi, yurt içi ve dışındaki vatandaşlara, 16 Temmuz gecesine kadar sürecek etkinliklere katılmaları çağrısında bulundu.

- AK Parti'den duygulandıran 15 Temmuz belgeseli

Programda, AK Parti Sosyal Politikalar Başkanlığınca hazırlanan "15 Temmuz Milli İrade Zaferi" belgeseli de izlendi. FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesini yansıtan görüntülerin yer aldığı belgeselde, gazilerin o geceyi anlattığı röportajlara yer verildi.

Darbeci General Semih Terzi'yi öldürerek darbe girişiminin seyrini değiştiren kahraman Astsubay Ömer Halisdemir'in fotoğrafı, "Demirin ve halisin en has halidir, Ömer Halisdemir" mesajıyla verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" vurgusunda bulunduğu belgeselde, Türkiye haritası üzerine 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin yansıtıldığı görüntü yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Korkma" mesajıyla başlayan belgesel, yine Erdoğan'ın "Başaramayacaksınız." sözleriyle sona erdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın, belgeseli izledikleri sırada duygulandıkları gözlendi. Konuşmaların ardından FETÖ'nün darbe girişimine tepki amacıyla gittiği 2. Ordu Komutanlığında açılan ateş sonucu yaralanarak gazi olan Enes Gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, üzerinde kendi kanının bulunduğu Türk bayrağını takdim etti.

Gazi Gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, 23 Temmuz'da yapılacak düğününe de davet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 Temmuz Milli İrade Zaferinin Analizi Kitabı"nda emeği geçenlerle fotoğraf çektirdi.

Programa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yıldırım, bazı bakanlar, milletvekilleri, şehit yakını ve gaziler ile partililer katıldı.

(Bitti)

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler