15 Temmuz gecesinde olduğu gibi! Tüm camilerde selâ okundu! Konya sabah namazına kadar nöbette

FETÖ'nün hain darbe girişiminin 6'ıncı yıl dönümünde tüm ülkede şehitlerimiz anılırken, birlik ve beraberliğin sembolü selâlar, 81 ildeki tüm camilerde yeniden okundu. Selaların ardından teheccüd namazı kılınan Konya'da nöbet sabah namazına kadar sürecek

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki hain darbe girişiminde birlik ve beraberliğin sembolü selalar, 81 ildeki camilerde yeniden okundu. Selalar tüyleri diken diken ederken, bazıları yine rahatsız oldu. 15 Temmuz gecesi darbecileri alkışlayanlar, sosyal medya hesaplarından okunan selalardan rahatsızlığını dile getirmekten geri durmadı.

15 Temmuz 2016 gecesi vatandaşlar darbecilere karşı sokaklara ve meydanlara çıkarken, bir yandan da camilerden selalar okunmuş, halk direnişe çağrılmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen program çerçevesinde, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında millete birlik ruhu aşılayan ve manevi bir güç sağlayan sela sesi, saat 00.13 itibarıyla Türkiye genelindeki tüm camilerden aynı anda yeniden duyuldu.

KONYA'DA TEHECCÜD NAMAZI KILINDI

Konya'da selaların ardından baz camilerde teheccüd namazı kılındı. Mevlana Meydanı'ndaki anma programında okunan selaların ardından Konya İl Müftüsü Ali Öge dua etti ve teheccüd namazı kıldırdı.

MEVLANA MEYDANI'NDA NÖBET SABAH NAMAZINDA SONA ERECEK

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bu gece Konya ve ülkedeki cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutulacak. Konya'da demokrasi nöbeti 04.30'da sela okunması, sabah ezanı ile sona erecek. Mevlana Meydanı'nda kılınacak sabah namazının ardından vatandaşlara ikramda bulunulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.