15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye Erbil Başkonsolosu İnam, 15 Temmuz darbe girişimine karşı geçen yıl cuma namazında okuduğu çok anlamlı hutbesinden dolayı Erbil'deki cami imamı Penciwini'yi ziyaret etti

ERBİL (AA) - Türkiye'nin Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, 15 Temmuz darbe girişimine karşı geçen yıl cuma namazındaki hutbesinden dolayı Cami İmamı Ahmed Penciwini'yi ziyaret etti.

İnam, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentindeki Haci Selam Camisi'nde imamlık yapan Penciwini'ye darbe girişiminden hemen sonraki cuma hutbesinde, Türkiye demokrasisinin yanında yer alıp darbe karşıtı duruşundan dolayı teşekkürlerini sundu.

Cami İmamı Penciwini'yi ziyaretinden sonra açıklama yapan İnam, "Ahmed hocamız darbe girişimi sırasında Erbil'de verdiği cuma hutbesinde Türkiye demokrasisi ve seçilmiş liderin yanında olduğunu gösteren çok anlamlı bir hutbe vermişti. Vermiş olduğu dayanışma mesajı Türkiye'de de yankı buldu." ifadelerini kullandı.

"Gerçekten kendine o günkü hutbeden ve daha sonraki vaazlarında verdiği mesajlar hem bizim hem de bölge halkı için çok anlamlıdır." diyen İnam, "15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla kendisini ziyaret ettik ve teşekkürlerimizi sunmak istedik. Din adamlarının verdiği mesajlar her zaman çok önemlidir." dedi.

Bunun yanında Cami İmamı Penciwini ise, ziyaretlerinden dolayı İnam'a teşekkür ederek çok mutlu olduğunu söyledi.

Penciwini, konuşmasında şunları kaydetti:

"Ortadoğu'da tüm halklar için çok iyi bir tecrübe teşkil edecek Türkiye'deki hükümetin o gece darbeye karşı zafer elde etmesi beni çok mutlu etmişti. Halk o gece, göğsünü siper ederek darbecilerin tank ve toplarının önünde durdu. Müslüman toplumların kendi değerlerine sahip çıkmaları ve Türkiye'de olduğu gibi halkın kendi değerlerini koruması kadar daha güzel bir şey olamaz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :