15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Başbakan Yardımcısı Türkeş: - "Bugüne kadar bu ülkenin üzerinde, birçok yapı, kuruluş hesap yapmıştır ama şu geçen sene, 2016'nın 15 Temmuz'undan sonra herkes bir daha düşünecek. Bu milletle oyun oynanmaz. Bu millet, canını siper eder, ülkesini, bayrağını

ANKARA (AA) - Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Bugüne kadar bu ülkenin üzerinde, birçok yapı, kuruluş hesap yapmıştır ama şu geçen sene, 2016'nın 15 Temmuz'undan sonra herkes bir daha düşünecek. Bu milletle oyun oynanmaz. Bu millet, canını siper eder, ülkesini, bayrağını korur, vatanına, devletine sahip çıkar." dedi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Keçiören Belediyesince, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine direnirken şehit olanlar için yaptırılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın açılışı yapıldı.

Türkeş, açılışta yaptığı konuşmada, geçen yıl milletin omuz omuza, kol kola, acı ve zor bir 15 Temmuz yaşadığını, o gece verilen kayıpların unutulmayacağını söyledi.

15 Temmuz'un necip Türk milletinin hainlere karşı koyuşu, direnişi ve mücadelesi nedeniyle çok önemli olduğunu vurgulayan Türkeş, bu mücadelenin büyüklüğünün meşru olmasından kaynaklandığını anlattı.

Türkeş, "Onlar topla tüfekle tankla geldiler ama onlara karşı direnişe çıkan, ülkesini savunmaya çıkan hiç kimse aklına bir bıçak dahi almayı getirmedi. Sadece canını siper ederek, kendisini ortaya koyarak, meydanlara çıkarak 'Ben varım, ben sana bunu yaptırmam' diyerek bu mücadeleyi verdi. Allah hepsinden razı olsun." diye konuştu.

Hainlerden hesabın hukuk yoluyla, adaletle sorulacağını belirten Türkeş, "Biz haine karşı dahi adiliz, adaletle, hukukla hareket ederiz. Bizde vahşet yoktur, insanlık vardır. Bunu idrak etmek lazım. Adaleti işletmezseniz zalim olursunuz ama adaletle, hukukla hareket ederseniz, yaptığınız işlerde meşruiyeti gözlerseniz, o zaman yaptığınız işlerde hem burada hem de Allah indinde haklılığınız her zaman bilinir, görülür. Biz, ülke tehlikeye girdiği anda dahi meşruiyeti, adaleti, hukuku gözledik. İt eniği gibi aldık enselerinden ve yargının önüne koyduk." ifadelerini kullandı.

Keçiören'in en fazla şehit ve gazi veren ilçe olduğuna vurgu yapan Türkeş, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'u Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan ettik. Bunu hem kutlayacağız hem şehitlerimizi anacağız, gazilerimizi yoklayacağız, onların aileleriyle birlikte olacağız. Bundan sonra da bu çalışmalarımız her sene Allah'ın izniyle devam edecek. Ama başka bir nokta daha var, yarının Türkiye'sine hepimiz daha umutla, daha güçlü bakıyoruz. Biliyoruz ki Allah korusun böyle bir tehlikeyle bu millet karşı karşıya olduğunda boyun eğmeyecek, boyun eğmeyeceğiz. Bunu herkes biliyor, dost da düşman da biliyor. Bu 15 Temmuz'un bir faydası bu oldu diye düşünüyorum. Yani bugüne kadar bu ülkenin üzerinde, birçok yapı, kuruluş hesap yapmıştır ama şu geçen sene, 2016'nın 15 Temmuz'undan sonra herkes bir daha düşünecek. Bu milletle oyun oynanmaz. Bu millet, canını siper eder, ülkesini, bayrağını korur, vatanına, devletine sahip çıkar."

-"Türkiye için dönüm noktası"

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da hafta boyunca istiklal ve istikbal mücadelesinden zaferle çıkan kahraman milletin direnişini yeniden hatırlatan etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyledi.

15 Temmuz'un Türkiye için artık bir milat, dönüm noktası olduğunu belirten Ak, milletin destan yazdığını, Keçiören'in de en fazla şehit veren ilçe olduğunu bildirdi.

Ak, Keçiören'de askeri birlik ya da kritik devlet kurumu bulunmadığını ancak Keçiörenlilerin bayrak, vatan, devlet için bir an bile tereddüt etmediğini dile getirdi.

Mustafa Ak, "15 Temmuz'da milyonların uyumaması sayesinde yeniden aydınlığa uyandık. Akşamın kör karanlığını yırtarak ülkeyi yeniden sabaha çıkardılar." dedi.

Konuşmaların ardından Türkeş, Ak ve törene katılan milletvekilleri, anıtın açılışını gerçekleştirdi.

- Törenden notlar

Törende İstiklal Marşı ile Kur'an-ı Kerim okundu, saygı duruşunda bulunuldu.

Belediye binasına Keçiörenli şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı ve "Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız" yazılı dev pankart asıldı.

Şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu pankartlar ve Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, sık sık "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganı attı ve tekbir getirdi.

Törende, ayrıca, Kazakistan'dan gelen sanatçı konser verdi.

Bu arada, 15 Temmuz şehitleri için Uşak'tan Ankara'ya koşan maratoncu Akın Yeniceli de sahneye çıkarak Keçiörenlileri selamladı. 12 Temmuz'da başladığı koşusunu bugün tamamlayan ve 368 kilometre koşan Yeniceli'ye Başkan Ak hediye verdi.

Törenin ardından Belediye önünde toplanan vatandaşlar, "Milli Birlik Yürüyüşü"ne katılmak üzere Ulus'taki Birinci Meclis önüne gitti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :