15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Taksim Meydanı'ndaki "demokrasi nöbeti" sürüyor- Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan:- "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Onlara karşı vazifemiz bu vatanı böldürmemek, bu vatanı birlik ve beraberlik içinde yönetmektir. Anadolu coğrafyasının bu duruşu bi

İSTANBUL (AA) - Taksim Meydanı'nda Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı dolayısıyla düzenlenen "demokrasi nöbeti" sürüyor.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni'nin ardından çok sayıda vatandaş Taksim Meydanı'na geldi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla buradaki etkinlik alanında bekleyen vatandaşlar, sık sık tekbir getirdi, FETÖ aleyhine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı. Türkiye'deki tüm camilerde aynı anda okunan sela, Taksim Meydanı'nda kurulan dev ekrandan burada bulunanlara da dinletildi.

Vatandaşlara hitap eden Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Tüm şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve tedavisi devam eden gazilere şifa dileyen Demircan, "Taksim Meydanı'nda tüm Türkiye'nin vilayetlerinden insanlarımız var. Bu meydan beraberliğimizi, kardeşliğimizi haykırıyor. Suriye'de ve Irak'ta yaşananları görüyoruz. 'Barış getireceğiz' diyenlerin amacı oraya barış getirmek değil, silah satmaktır." diye konuştu.

Terörün ve ihanetin nereden geldiğini çok iyi bildiklerini kaydeden Demircan, "Şer başladı ama hayra tebdil oldu. Artık daha şuurlu bakıyoruz. Hepimiz bu vatanda biriz, tekiz ve tek olmak zorundayız. 249 şehidimiz bu vatan için canını verdi. 'Bu vatan bölünmesin diye ömrümü, canımı feda edeyim' dedi. Bu nasıl bir ihlas, bu nasıl bir vatan sevgisi. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Onlara karşı vazifemiz bu vatanı böldürmemek, bu vatanı birlik ve beraberlik içinde yönetmektir. Anadolu coğrafyasının bu duruşu bizatihi bir destandır." ifadelerini kullandı.

AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Harun Muş da 15 Temmuz'un kendileri için, inanmış ve cesur bir lider etrafında toplanmış büyük bir milletin kahramanlık destanı olduğunu söyledi.

Muş, "15 Temmuz zaferimiz kutlu olsun. Bugün 15 Temmuz'u unutmamak için, bir daha 15 Temmuz'lar yaşanmasın diye yine meydanlardayız. Unutursak tekrarlanır. Unutursak, kendimize ve bu milletin kahramanlığına, şehitlerimize, gazilerimize haksızlık etmiş olur. Unutmayacağız, unutturmayacağız." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından buradaki nöbet, Mehter Takımının ve bazı sanatçıların mini konserleriyle devam ediyor.

Taksim Meydanı'ndaki nöbete vatandaşların yanı sıra bazı Arap turistler de katılıyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :