15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Kentte FETÖ'nün darbe girişimine yönelik tepki yürüyüşü gerçekleştirildi

BOLU (AA) - Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından 15 Temmuz şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki yürüyüşü düzenlendi.

Bolu Kent Meydanı'nda bir araya gelen sendika üyeleri, ellerinde Türk bayrakları, üzerilerinde darbe girişimi sırasında şehit olanların fotoğraflarının basılı olduğu önlüklerle İzzet Baysal Caddesi üzerinden Demokrasi Meydanı'na kadar yürüdü.

Yürüyüş esnasında darbe girişimi sırasında şehit olan 249 kişinin isimleri okunarak yoklama yapıldı.

Demokrasi Meydanı'nda kurulu olan sahnenin önüne kadar gelen sendika üyeleri burada açıklama yaptı.

Yürüyüşe katılanlar adına konuşan Memur-Sen Bolu İl Başkanı Ahmet Koçak, bundan bir yıl önce FETÖ'nün Türk milletini boyun eğdirmeye ve yönetime el koymaya yeltendiğini anımsatarak, bu girişimi darbenin yanı sıra bir işgal girişimi olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Darbe ve işgal girişimi sırasında askerlerin, uçak, helikopter, tank ve zırhlı araçlar ile silahların millete karşı kullanıldığı vurgulayan Koçak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Özel Harekat Daire Başkanlığı ve MİT binalarının saldırıya uğradığını, pek çok kurumun işgalini ise milletin önlediğini hatırlattı.

Etkinlik, konuşmaların ardından sona erdi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :