15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Yürür:"Müttefiklerimizin sessizliği bizim için hayat kırıklığıdır"- "Hükümetin de vatandaşlarını ve demokrasiyi koruma zorunluluğu vardır"

BOGOTA (AA) - Türkiye'nin Bogota Büyükelçisi Engin Yürür, Batılı ülkelerin 15 Temmuz kanlı darbe girişimi karşısındaki sessizliklerinin Türkiye için hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

Yürür, 15 Temmuz darbe girişimi ve Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında bilgi vermek için Kolombiya ve uluslararası basın yayın kuruluşlarından 20 kadar gazeteci ile Bogota'daki büyükelçilik konutunda bir araya geldi.

Toplantı öncesi gazetecilere, darbe girişiminde yaşananlar ve FETÖ'yü anlatan kısa bir video gösterildi.

- "Müttefiklerimizin sessizliği bizim için hayal kırıklığı"

Büyükelçi Yürür, Avrupa Birliği (AB) ve birçok Batılı ülkenin 15 Temmuz gecesi verdiği tepkiler ve firari darbecilerin hangi ülkelere sığındığına yönelik soruya, Batılı ülkelerin darbe girişimi karşısında sessizliğinin sadece 15 Temmuz gecesi değil, uzun süre devam ettiğinin altını çizdi.

Engin Yürür, "Yaşananlar karşısında Türkiye'ye destek olması gereken Batılı ülkeler ve NATO üyelerinin bazıları, olayı hafif cümlelerle kınayarak geçiştirdiler. Müttefiklerimizin sessizliği bizim için hayat kırıklığıdır." dedi.

Yürür, birçok FETÖ mensubunun, aralarında Almanya'nın da bulunduğu Batı ülkelerine kaçtığını ve buralarda sorunsuz bir şekilde yaşamaya devam ettiğini vurguladı.

- Gazeteciler şaşırdı

Büyükelçi Yürür'ün FETÖ yapılanmasını anlatırken paylaştığı ByLock uygulaması ve 1 Amerikan doları detayları ise gazetecileri şaşırttı.

Türkiye'nin FETÖ, DEAŞ ve PKK gibi terör örgütleriyle eş zamanlı mücadele ettiğini hatırlatan Yürür, FETÖ yapılanmasının, tutuklananların ve işine son verilenlerin sayısından çok daha fazla olduğunu kaydetti.

Gazetecilerin, olağanüstü hal uygulamasına (OHAL) ilişkin sorusuna cevap veren Engin Yürür, Türk halkının normal fakat güvenli bir hayat istediğini kaydederek, "Darbe ve ertesi gün nasıl bir ülkeye uyanacağımızı bilememe korkusuyla yaşayamayız. Hükümetin de vatandaşlarını ve demokrasiyi koruma zorunluluğu vardır. Elbette şartlar ortadan kalktığında hükümet OHAL uygulamasına devam etmeyecektir." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler