15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Priştine, Bern ve İslamabad Büyükelçileri, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde basın mensuplarıyla buluştu

PRİŞTİNE (AA) - Kosova, İsviçre ve Pakistan'da FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi anlatıldı.

Priştine, Bern ve İslamabad Büyükelçileri, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde basın mensuplarıyla buluştu.

Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç 15 Temmuz’un alışılagelmiş türden bir askeri kalkışma olmadığını, arkasında Fetullah Gülen'in bulunduğu kanlı bir terör eylemi olduğunu söyledi.

FETÖ’nün, dünyadaki diğer 170 ülkede olduğu gibi Kosova’da da farklı sektörlerde, sivil toplum alanında, iş dünyasında mevcudiyeti olduğunu söyleyen Kılıç bir yıl boyunca Kosovalı makamlarla bu örgütle mücadele konusunda iş birliği içerisinde olduklarını ve diyaloğun yeni hükümet kurulduktan sonra kaldığı yerden devam edileceğini kaydetti.

Türkiye'nin Bern Büyükelçisi İlhan Saygılı da bazı batılı medya organlarında yer alan FETÖ'nün "darbe girişiminin gerçek olmadığı" iddialarının tamamen "temelsiz" olduğunu vurgulayarak, "Bu darbe girişimi gerçektir. 250 insanımız şehit olmuş, 2 binden fazlası da yaralanmıştır. Dolayısıyla bu tür iddiaları tamamen reddediyoruz." dedi.

Saygılı, İsviçre hükümetinin, darbe girişiminin ardından iltica başvurularıyla ilgili bilgileri kendileriyle paylaşmadığını söyledi.

Büyükelçi Saygılı, basın toplantısına katılan 18 İsviçreli gazetecilere, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan 15 Temmuz darbe girişimi sırasında bombalanan TBMM'den enkaz parçalarının bulunduğu plaketler hediye etti.

Öte yandan Pakistan'ın başkenti İslamabad'da Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan sergi açıldı.

Başkentteki Ulusal Basın Kulübünde Türkiye’nin İslamabad Büyükelçiliği himayesinde açılan sergiye Pakistanlılar yoğun ilgi gösterdi.

Sergi açılışı öncesinde Basın Kulübü bahçesinde iki ülkenin milli marşları okunarak, Türk ve Pakistan bayrakları göndere çekildi.

Sonrasında, Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, dualar eşliğinde, 15 Temmuz şehitleri adına bahçede fidan dikti.

Girgin, sergi açılışındaki konuşmasında, 15 Temmuz darbe girişimi sürecinde ve sonrasında Türkiye’ye desteğinden dolayı Pakistan halkına, parlamentosuna ve hükümetine teşekkür etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :