15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

AK Parti İzmir İl Başkanı Delican: - "Ölümcül olmayı hedeflemiş yıkıcı, yok edici teröristlerin kurduğu bu virüs ağını çökertmek boynumuzun borcudur"

İZMİR (AA) - AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Ölümcül olmayı hedeflemiş yıkıcı, yok edici teröristlerin kurduğu bu virüs ağını çökertmek boynumuzun borcudur." dedi.

Delican, partisinin teşkilat üyeleriyle Konak Meydanı'nda yaptığı basın açıklamasında, 15 Temmuz gecesinde ülkenin hain bir darbe girişimiyle yüz yüze bırakıldığını, bu alçak girişimde hedefin millet ve devlet olduğunu söyledi.

Hain girişimin milletin yazdığı destanla layığını bulduğunu aktaran Delican, "Biz, o gece milletimizin izzeti ile hakkından geldiği bu zilletin defterini dürmeyi seçtik. Yazılan destanın onuruna yakışanı yaptık. Bu gözü dönmüş hainlerin kökünü kazımak için çalıştık, çalışıyoruz. Ölümcül olmayı hedeflemiş yıkıcı, yok edici teröristlerin kurduğu bu virüs ağını çökertmek boynumuzun borcudur. Ancak, sonuna kadar gidebilmek için, panzehiri elimizden düşürmemeliyiz. Nedir bu panzehir, birlik, beraberlik ve demokrasiye olan inancımız." dedi.

Delican, bir daha darbeye cüret edilmemesi ve şehitleri anmak için Konak Meydanı'nda demokrasi ateşi için nöbet tutacaklarını belirterek, vatandaşları Konak Meydanı'na davet etti.

- AA fotoğraflarıyla 81 ilde "15 Temmuz" sergisi

FETÖ'nün darbe girişimi gecesi ve sonrasında Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi" sergisini gezen AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, AA'nın anlamlı, önemli ve değerli bir sergi açtığını belirterek, İzmirlileri sergiyi gezmeye davet etti.

Serginin 15 Temmuz gecesi yaşananları oldukça etkili fotoğraflarla aktardığını dile getiren Delican, "O gün aslında bu işgalci güçlere ve teröristlere karşı nasıl büyük bir kahramanlıkla ve kararlılıkla zafer kazanıldığını gösteriyor." dedi.

15 Temmuz gecesi İzmir'de meydanları doldurmaya başladıkları anda kendilerine ilk mikrofonu Anadolu Ajansının uzattığını aktaran Delican, bu süreçte Anadolu Ajansı ile ayrı bir kardeşliği paylaştıklarını söyledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler