15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

TYB Yönetim Kurulu Üyesi Canbey:- "Milletimiz FETÖ'nün darbe girişiminde büyük, destansı, tüm dünyaya örnek olacak, vatan ve milletin nasıl savunulacağını gösteren bir kahramanlık mücadelesi verdi"

İSTANBUL (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Canbey, Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimini lanetleyerek, "Milletimiz FETÖ'nün darbe girişiminde büyük, destansı, tüm dünyaya örnek olacak, vatan ve milletin nasıl savunulacağını gösteren bir kahramanlık mücadelesi verdi." dedi.

Canbey, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, vatana hizmet etsin diye yetiştirilenlerin, milletin parasıyla alınan silahlarla millete ateş açtığını, 249 şehit ve bin 193 gazi olduğu olduğunu hatırlattı.

Canbey, darbe girişiminin milletin hafızasından asla silinmeyeceğini belirterek, "Tarihe büyük bir acı ders olarak geçti. Ancak bunun karşısında aynı şekilde vatan, millet ve bayrağın değerini bilen, milletin tarihi gücünü damarlarında iyi yaşatan nesil bu önemli günde canını dişine taktı ve şehit olması pahasına vatanını savundu. Milletimiz FETÖ'nün darbe girişiminde büyük, destansı, tüm dünyaya örnek olacak, vatan ve milletin nasıl savunulacağını gösteren bir kahramanlık mücadelesi verdi." diye konuştu.

Canbey, 15 Temmuz etkinliklerinin önemine değinerek, şöyle devam etti:

"Çok sayıda etkinlik yapılıyor, yapılacak, olaylar yeniden hatırlanacak, aynı şekilde milletimizin bu destansı duruşu tekrar hafızlarda tazelenecek. Çeşitli kurum ve kişiler tarafından şehitlerimizin kabirleri ziyaret ediliyor, dua ediliyor, yasinler, fatihalar okunuyor, hatimler indiriliyor. Gazilerimizin evleri ziyaret ediliyor, dertleri dinleniliyor, gönülleri hoş tutulmaya çalışıyor. Kolay bir süreç değil. Özellikle gazi ve yakınları ile şehit yakınlarımız acı tecrübeler yaşandı. Onların da mümkün olduğunca gönüllerinin alınmasının önemli olduğu günleri yaşıyoruz. Ülke olarak duygusal günler yaşıyoruz. Vatanımızı, milletimizi, coğrafyamızı, tüm dünyayı çok yakından ilgilendiren gelişmelerin yaşandığı günlerde çok şükür milli irade galip geldi. Cumhurbaşkanımızın o gece kahramanca duruşu, Başbakanımızın açıklamaları ve Cumhurbaşkanımızın "dışarı çıkın" talimatıyla millet dışarı çıktı ve darbeciler çekilmek zorunda kaldı. Milletimiz meydanlara, sokaklara, yollara döküldü ve bir ay boyunca buraları terk etmedi. Tüm dünyaya sahipsiz olmadığını gösterdiler. "

Dünya milletlerinin de bundan ders çıkardığını aktaran Canbey, özellikle yakın coğrafyada önemli gelişmeler yaşandığını, benzer senaryonun Türkiye'de de yapılmak istendiğini ancak bunu başaramadıklarını ifade etti.

Türkiye'nin bu zor günleri atlatacağını dile getiren Canbey, "Türkiye bölgesinin güçlü bir ülkesi olarak geleceğe emin adımlarla yürümeye devam edecek ve istikrar adası olarak kendisini tüm dünyada hissettirilecek. Bizim hedeflerimiz, ideallerimiz var." ifadelerini kullandı.

Mustafa Canbey, Milli İrade Platformu tarafından 14 Temmuz cuma günü saat 14.00'te Saraçhane Parkında basın açıklaması yapacaklarını belirtti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :