15 Temmuz Dayanışma Kampanyası

15 Temmuz Dayanışma Kampanyası

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşların aileleri ve yaralananlar için başlatılan kampanyaya, AK Parti Kocaeli teşkilatları da destek verdi - AK Parti İl Başkanı Ceyhan: - "Madem bu darbeyi milletçe hep beraber önledik, bugün de onlara m

KOCAELİ (AA) - Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatıyla, Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişiminde şehit düşen vatandaşların aileleri ve yaralı vatandaşlara destek amacıyla başlatılan "15 Temmuz Dayanışma Kampanyası"na, AK Parti Kocaeli teşkilatları da katkı sağladı.

AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, parti yöneticileri, gençlik ve kadın kolları başkanları ile belediye meclis üyeleri, il teşkilat binası önünde bir araya geldi.

Buradan Ziraat Bankası Kocaeli Şubesi'ne kadar yürüyen yaklaşık 300 partili, 15 Temmuz Dayanışma Kampanyası hesabına bağışta bulundu.

Ceyhan, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, siyasi ve ideolojik hiçbir ayırım gözetmeden Türk milletinin, FETÖ'nün darbe girişimine karşı durduğunu söyledi.

Milletin, darbe girişimini kısa sürede püskürtüp sona erdirdiğini belirten Ceyhan, "Darbenin belinin kırıldığı şu günlerde, başta AK Parti teşkilatları olarak hem farkındalık oluşturmak hem de şehit ailelerimize, gazilerimize ve tüm mağdurlara destek olmak için buradayız. Onlar bu vatan için kanlarını döktüler, canlarını verdiler. Bir kısmı kolunu, bacağını kaybetti, gazi oldu." diye konuştu.

Devletin, bu kişilere elinden gelen desteği verdiğini anlatan Ceyhan, "Ama madem bu darbeyi milletçe hep beraber önledik, bugün de onlara milletçe destek olalım istedik." ifadesini kullandı.

Kocaeli'nin, darbe girişiminden bu yana hem AK Parti teşkilatları hem de halkıyla üzerine düşeni yaptığına işaret eden Ceyhan, şunları kaydetti:

"Darbe girişimi gecesi, özellikle Türkiye'nin en önemli deniz gücü olan Donanma Komutanlığının kapılarının kapatılması başta olmak üzere, askeri alanlardaki hareketliliği önleme adına, iş makineleriyle, insan gücüyle, teşkilat ve vatandaş olarak en hızlı adımı atan iliz. Ankara ve İstanbul'daki gibi kanlı eylemlere şahit olmadık ama belki birkaç saat gecikseydik, oradaki görüntüyü vermeseydik, bizde de böyle kanlı görüntüler olabilirdi. Allah'ın izni, milletimizin feraseti ve AK Parti teşkilatlarımızın gayretiyle bugüne geldik."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :