"15 Temmuz bizim için ikinci Kurtuluş Savaşı gibi oldu"

"15 Temmuz bizim için ikinci Kurtuluş Savaşı gibi oldu"

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırıda şehit olan polis memuru Halil Hamuryen'in Van'daki ailesinin terör örgütlerine öfkesi dinmiyor- Şehidin ağabeyi Yaşar Hamuryen:- "15 Temmuz

VAN (AA) - FERHAT TULAN - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında F-16'lar tarafından bombalanan Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit olan polis memuru Halil Hamuryen'in ağabeyi Yaşar Hamuryen, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele ederken şehit düşen kardeşleriyle gurur duyduklarını anlattı.

Şehit Hamuryen'in ağabeyi Yaşar Hamuryen, AA muhabirine, hain saldırının üzerinden iki yıl geçmesine rağmen büyük bir üzüntü ve özlem içinde olduklarını söyledi.

Geçen sürede kardeşinin acısını ilk günkü gibi yaşadığını belirten Hamuryen, "Biz 8 kardeştik. Halil bizim en küçüğümüzdü. Darbenin gerçekleştiği akşam olayları televizyondan öğrendik. Tabi bunun üzerine hemen kardeşimi aradım neler oluyor diye. 'Ağabey bizim de şu an hiçbir şeyden haberimiz yok' dedi. Geç saatlere kadar kardeşimle iletişim halindeydik. Daha sonra göreve çağrılmış. Tabi biz artık kendisine ulaşamadık." dedi.

- "Şehit haberini 2 gün sonra aldık"

Kardeşine ulaşamayınca Ankara'da yaşayan yengelerini aradıklarını ifade eden Yaşar Hamuryen, şunları kaydetti:

"Şehidin eşini aradığımızda göreve gittiğini bize söyledi. Kendisinin de ulaşamadığını söyleyince telaşa kapıldık. Sabah oldu. Artık kendisinden hiçbir şekilde haber alamadık. Bunu üzerine Ankara'ya gittik. İki gün sonra şehit olduğu haberini aldık. Tabi bizim için çok zor bir süreç oldu. Şehit olduğu haberi tabi ki bizi çok üzdü. Ülkemiz için kötü bir durum oldu. Ama tüm Türkiye'nin birlik ve beraberliğini gördük. Ülkemizin ne yapılırsa yapılsın bölünemeyeceğini gördük."

İki yıldır kardeşini çok özlediklerini ancak şehit olduğu için de sevindiklerini anlatan Hamuryen, "Ben kardeşimi iyi anlamda kıskanıyorum. Çünkü şehit olmak herkese nasip olmaz." şeklinde konuştu.

Hamuryen, şöyle devam etti:

"Tabi bu süreçte devletin FETÖ'ye karşı olan kararlı duruşu acımızı hafifletiyor. Böyle bir örgütün hem bu dünyada hem de öbür dünyada hesap vereceğini biliyoruz. Ülke olarak çok zor şartlardan geçtik. Birlik ve beraberlik içinde yaşamak zorundayız. Bu vatan hepimizin. Terör örgütleri bizim için zor dönemler yaşattı. 15 Temmuz bizim için ikinci Kurtuluş Savaşı gibi oldu."

- "Türkiye'den başka yerde yaşayamayız"

Halkın hiçbir şekilde terör örgütlerine yönelmemesi gerektiğini dile getiren Hamuryen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Terör örgütleri Amerika ve Avrupa'nın destekleriyle büyüyor. Onların ayakları altında yaşıyorlar. Bunlar Türkiye'nin geleceğini yok etmek için kurulan örgütlerdir. PKK olsun FETÖ olsun hep onların destekleriyle buralara gelmiş örgütlerdir. Onların himayesinde olan terör örgütleridir. Biz Türkiye'den başka yerde yaşayamayız. Hiçbir ülke bizi kabul etmez. Biz de bu bilinçle ülkemize sahip çıkmalıyız. Birlik ve beraberlik içinde yaşamalıyız."

Şehit Halil Hamuryen'in yeğeni Ahmet Furkan Hamuryen de Türkiye'nin adaletine güvendiğini dile getirerek, "Ülkeye bu ihaneti yapanların hakkında gereğinin yapılacağına inanıyorum. Amcamı özlüyorum. Ama vatan için can verdi. Ben de amcam gibi ülkemiz için ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırım." dedi

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :