14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne doğru

14. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne doğru

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Yağcı: "Bu yıl da çok güzel, özel ve dinamik bir festivalle karşınızda olacağız"

MERSİN (AA) - Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, 30 Nisan-24 Mayıs'ta 14'üncüsü düzenlenecek festivalin, çok özel ve dinamik olacağını söyledi.

Yağcı, festival tanıtım merkezinde düzenlenen basın toplantısında, 14 yıl önce başlayan festivalin, Mersin Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB) 10'uncu kuruluş yılı hazırlıkları sırasında ortaya çıktığını anımsattı.

Festivalin her yıl başarı çıtasını yükselttiğini belirten Yağcı, şöyle devam etti:

"Bu yıl da çok güzel, özel ve dinamik bir festivalle karşınızda olacağız. 2007 yılında Avrupa Festivaller Birliği'ne girmeyi başardık. O zaman dünyanın gözü üzerimize çevrildi. Avrupa Birliği'ne henüz giremedik ama EFA'ya girebildik, bu bizim için çok güzel bir başarıdır. Bu kent ve burada yaşayan hepimiz fazlasıyla bu çalışmaları hak ediyor diye düşünüyorum. EFA'nın içerisinde yaklaşık 60 devlet bulunuyor. Onların da artık gözü üzerimizde. Dolayısıyla biz sizlerle her sene daha güzel fotoğraflar vermek durumundayız. Yalnız kentimiz için değil, ülkemiz için."

Festivalin evrenselliğine dikkati çeken ve bu yıl hazırlanan programın çok güzel olduğunu vurgulayan Yağcı, yaklaşık 6 aydır devam eden çalışmalarda emeği geçen destekçilere ve sponsorlara teşekkür etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Aşkın Günay da bu yılki festivalin edinilen tecrübeyle geçen yıllara göre daha farklı ve güzel olacağını kaydetti.

Türkiye'nin yanı sıra birçok ülkeden sanatçıyı ve orkestrayı ağırlayacak festival, 30 Nisan’da şef İbrahim Yazıcı’nın yönetimiyle, bu yıl kurulan Mersin Festival Orkestrası'nın seslendireceği Fazıl Say’ın eseri "İstanbul Senfonisi" konseriyle başlayacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler