14 Mart Tıp Bayramı

14 Mart Tıp Bayramı

TBMM Başkanı Kahraman, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla TBMM Hastanesini ziyaret etti - İsmail Kahraman:- "Doktorluk fedakarlık isteyen bir meslek, bütün sağlık sektörü de dua alan meslek"

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla TBMM Hastanesini ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Kahraman, sözlerine, "Bayramınız kutlu olsun." diyerek başladı.

İsmail Kahraman, doktorların mesleklerini icra ederken çok eziyet çektiklerini belirterek, "Hastalığım sırasında doktorların ne kadar derinlemesine eziyet çektiğini, doktorluğun zor bir meslek olduğunu daha iyi anladım." dedi.

Doktor olmak istediğini ancak bunun nasip olmadığını ifade eden Kahraman, "Doktorluk fedakarlık isteyen bir meslek, bütün sağlık sektörü de dua alan meslek" dedi.

Doktorluğun, insanoğlunun yapısını ortaya çıkardığı ve gördüğü için, manevi yönden güçlü bir meslek olduğunu dile getiren Kahraman, "Tebrik ediyorum, nice hizmetler diliyorum. Allah utandırmasın. Allah muhtaç etmesin, eksikliğini vermesin." ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Kahraman, ülkede sağlık sektöründe büyük atılımlar yapıldığını söyleyerek, özellikle şehir hastanelerinin önemine vurgu yaptı.

Meclis Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ahmet Hakan Dinç de geçirdiği büyük rahatsızlığın ardından Kahraman'ı Meclis'te görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Bu güzel günümüzde bizi yalnız bırakmadınız, bizimle birlikte oldunuz. Biz de sizi yanımızda daha sağlıklı görmekten büyük bir onur ve gurur duyuyoruz." diyen Dinç, bütün sağlık çalışanları adına, İsmail Kahraman'a teşekkür etti.

İsmail Kahraman, TBMM Başhekimi Dinç, Başhekim Yardımcısı Nurten Hamarat ile Hastane İdari ve Mali İşler Müdürü Zübeyir Dedeoğlu'na çiçek verdi.

Kahraman, Başhekim Yardımcısı Hamarat'a çiçeğini verirken, "Hamarat mısınız?" diyerek espri yaptı.

TBMM Başkanı Kahraman, hastane doktorları, sağlık personeli ve basın mensuplarına da karanfil dağıttı.

Daha sonra İsmail Kahraman, AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Ahmet Hakan Dinç ve Nurten Hamarat, üzerinde, "Tüm doktorlarımızın ve sağlık hizmetlerinde çalışan tıp personelimizin 14 Mart Tıp Bayramı kutlu olsun." yazılı pastayı birlikte kesti.

Hastane Başhekimi Dinç'in doğum günü olması nedeniyle, pastanın altına, "Tıp Bayramı ve Başhekimimiz, canımız A. Hakan Dinç'in doğum günü kutlu olsun." diye yazıldı.

Ziyarette Kahraman'a; AK Parti İstanbul Milletvekili Turan, TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu ile TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Vekilleri Erbay Kücet ve Korkut Türkyarar eşlik etti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :