13 rehineyi serbest bırakıp kaçtılar

13 rehineyi serbest bırakıp kaçtılar

Filipinler'in güneyinde silahlı bir grubun, hapisteki akrabalarının serbest bırakılması için 6 gün önce ormana kaçırdığı 15 kişiden geriye kalan 13'ünü serbest bıraktığı bildirildi.

Polis, rehinelerin bugün serbest bırakıldığını, ancak grubun kaçtığını belirtti. Rehinelerin sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.

Manobo kabilesinden olan grup, 11 öğretmen, 10 yaşındaki bir kız çocuğu ve bir motosiklet sürücüsünü geçen Cuma günü Mindanao Adası'nın Agusan del Sur bölgesinde kaçırmıştı. Rehinelerden ikisi daha sonra serbest bırakılmıştı.

Grup, 2009'da kabileler arası çatışma nedeniyle 79 kişiyi kaçırmaktan hapis yatan kabile lideri Jobert Perez ve diğer 3 kabile üyesinin serbest bırakılmasını istiyordu. Perez, rehine krizinin sona erdirilmesi amacıyla geçici olarak geçen hafta serbest bırakılmıştı.

Filipinler'in başkenti Manila'da geçen yıl Ağustos'ta rehin alınan bir otobüs Hong Konglu turistin kurtarılması, 8 rehinenin ölümüyle sonuçlanmıştı. Turistleri, işini geri almak için kaçıran polis memuru vurularak öldürülmüştü.