12. sınıf öğrencilerine 3000 lira nakdi destek başvuruları başladı

12. sınıf öğrencilerine 3000 lira nakdi destek başvuruları başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi, eğitime destek misyonunu sürdürüyor; 12. sınıf öğrencilerine 3.000 TL nakdi destek sunuyor.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya'nın eğitimdeki önemini vurgulayarak, eğitime verilen desteğin "Konya Modeli Belediyecilik" anlayışının temel taşlarından biri olduğunu belirtti.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden Üniversite Adaylarına Nakdi Eğitim Desteği

Konya il sınırları içindeki örgün ve yaygın eğitim veren liselerde 12. sınıf öğrencisi olan ve üniversiteye hazırlanan gençlere yönelik bu eğitim desteğiyle, öğrencilerin motivasyonlarını artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Başkan Altay, geçen yıl başlatılan bu uygulamanın öğrenciler ve aileleri tarafından memnuniyetle karşılandığını belirterek, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında 12. sınıfta okuyan öğrencilere Kasım ayında bin 500 TL, Şubat ayında ise bin 500 TL olmak üzere toplamda 3 bin TL nakdi destek sağlanacağını açıkladı.

Konya il sınırları içinde ikamet eden ve eğitimlerini Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı liselerde alan 12. sınıf öğrencileri, bu destekten faydalanabilmek için 5 Kasım'a kadar başvurularını www.konya.bel.tr adresinin "Eğitim Destekleri" bölümünden gerçekleştirebilirler.

Konya Büyükşehir Belediyesi, gençlerin eğitim yolculuklarında yanlarında olmaya devam edeceğini vurguluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.