"12. Deniz Kirliliğine Hazırlıklı Olma Tatbikatı"

"12. Deniz Kirliliğine Hazırlıklı Olma Tatbikatı"

Tuzla Aydınlı Koyu'nda tüm tersanelerin katılımıyla denizde meydana gelecek herhangi bir acil duruma karşı tatbikat yapıldı

İSTANBUL (AA) - Tuzla Aydınlı Koyu'nda tüm tersanelerin katılımıyla denizde meydana gelecek herhangi bir acil durumda gerekli önlemlerin alınmasına ilişkin tatbikat gerçekleştirildi.

12. Deniz Kirliliğine Hazırlıklı Olma Tatbikatı için hazırlanan törene Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Demetgül Sarı, Gemi İnşa Sanayi A.Ş (GİSAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Bayramoğlu, Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSPİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran ile çok sayıda tersane temsilcisi katıldı.

65. Hükümetin hayırlı olması temennisinde bulunan Sarı, tatbikatta bulunmaktan mutlu olduğunu kaydetti.

Sarı, "Bugün Tuzla'da bulunan 47 tersane ve 1 liman işletmemizle birlikte acil müdahale tatbikatını gerçekleştireceğiz. Çevre için, insan sağlığı için temiz denizler için hassasiyetimizi ortaya koymak üzere bugün biraraya geldik." dedi.

2015'te sadece Çanakkale Boğazı'dan 43 bin, İstanbul Boğazı'ndan 44 bin gemi geçtiğini belirten Sarı, "Yoğun deniz trafiği, kaza riskini de beraberinde getirmektedir. Sadece 1994'te gerçekleşen İstanbul Boğazı'ndaki Lassia Ship Broker kazası sonucunda 10 bin ton ham petrol denizlerimize karıştı, bu örnek tehlikenin boyutlarını göstermesi açısından yeterlidir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından başlayan tatbikatta senaryo gereği, U.N. Ro Ro Limanı’ndan çıkış yapan Cemil Bayülgen Gemisi dümen arızası nedeniyle Ali K Gemisi ile çarpıştı.

Senaryo gereği kaza sonucu Ali K gemisinin yakıt tankı delinerek tanktan motorin sızıntısı oldu, ardından makine dairesinde yangın çıktı.

Tatbikatta GİSAŞ Römorkörleri müdahale ederek yangını söndürdü.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :