10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: - "Bugün gazetecilerimiz, günlerini çok buruk bir şekilde kutlarken, en çok işsizliğin yaşandığı meslek grubunda yer almaya devam ediyorlar"

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Bugün gazetecilerimiz, günlerini çok buruk bir şekilde kutlarken, en çok işsizliğin yaşandığı meslek grubunda yer almaya devam ediyorlar." görüşünü paylaştı.

Torun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında, tüm basın ve medya mensuplarının Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

"Bugün gazetecilerimiz günlerini çok buruk bir şekilde kutlarken, en çok işsizliğin yaşandığı meslek grubunda yer almaya devam ediyorlar." değerlendirmesinde bulunan Torun, Türkiye'nin, demokrasi ve özgürlüklerin katledildiği, hukukun üstünlüğünün hiçe sayıldığı kabus dolu günler yaşadığını savundu. Seyit Torun, şunları kaydetti:

"İktidarın varlığını devam ettirmek için susturulan, mesleğini yapmaktan alıkonulan, her türlü baskı ve tehdide direnen, yaşadıkları maddi zorluklara rağmen halka gerçekleri aktarmaya devam eden, halkın haber alma özgürlüğü için mücadelelerini sürdüren onurlu gazetecilerimiz bilsinler ki bu mücadelede yalnız değiller. Ülkeyi bu duruma getiren iktidarın artık söyleyecek sözü kalmamıştır. Ülkeyi ve toplumu sürüklediği felaketlerin çaresizliği içinde en iyi bildiği yöntemleri uygulamaya devam etmekte, başta basın olmak üzere her kesime gözdağı vermekte, baskı ve şiddet uygulamaktadır. Bilmediği şey ise özgür basının asla susmayacak ve susturulamayacak olmasıdır."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler