10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

AK Parti Grup Başkanvekili İnceöz:- "Cumhuriyetimizin, demokrasimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmak, siyasetçilerin, sivil toplum kuruluşlarının olduğu kadar gazetecilik mesleğini icra edenlerin de temel önceliği

TBMM (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, "Cumhuriyetimizin, demokrasimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmak, siyasetçilerin, sivil toplum kuruluşlarının olduğu kadar gazetecilik mesleğini icra edenlerin de temel önceliği olmalıdır." ifadesini kullandı.

İnceöz, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" nedeniyle mesaj yayımladı.

Gazetecilik mesleğinin, tabiatı itibarıyla zor şartları olan ve fedakarlık gerektiren; daha da önemlisi doğru haber vermek, tarafsız olmak ve yol gösterici olmak gibi sorumlulukları olan önemli bir meslek olduğunu vurgulayan İnceöz, mesajında şunları kaydetti:

"Bu açıdan medya çalışanlarının gelecek kaygısı taşımadan görevlerini yapabilmeleri herkes için büyük önem taşımaktadır. Bu konuda herkesin sorumluluk bilinci ile hareket etmesi gerektiği kanaatindeyim. Öte yandan Cumhuriyetimizin, demokrasimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmak, siyasetçilerin, sivil toplum kuruluşlarının olduğu kadar gazetecilik mesleğini icra edenlerin de temel önceliği olmalıdır.

Bunun yanında gazetecilerin basın meslek ilkelerine, evrensel hukuk kaidelerine, demokratik değerlere, özel hayata saygı gibi önemli hususlara ve en önemlisi tarafsızlık ilkesine riayet etmesi; gazetecilik mesleğinin saygınlığını en yüksek seviyeye çıkartacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle kutsal bir vazife icra eden ve kalemini namusu bilen tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü en kalbi duygularımla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :