10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası

TBMM Başkanı Kahraman:"Hürriyet ve bağımsızlığımızı kazanmamıza liderlik eden Mustafa Kemal, milletimizin milli hafızasında yaşayacaktır"- "Türkiye, dünden daha güçlü ve daha müreffehtir. İç barışımızı ve huzurumuzu tehdit eden her odağa karşı, mücadelemi

TBMM (AA) - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Hürriyet ve bağımsızlığımızı kazanmamıza liderlik eden Mustafa Kemal, milletimizin milli hafızasında yaşayacaktır." dedi.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kahraman, "TBMM'nin ilk başkanı, devletimizin birinci Cumhurbaşkanı, İstiklal Harbinin komutanı Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 78. yılında milletçe anıyoruz." ifadesini kullandı.

Atatürk'ün, seçilmiş ilk Meclis Başkanı olarak, devletin en zor yıllarında üstlendiği sorumlulukla Birinci Dünya Savaşı sonunda büyük yıkıma uğranılan dönemde İstiklal Savaşını TBMM ile beraber yönettiğini belirten Kahraman, şunları kaydetti:

"Emperyalist devletlerin, Anadolu'da kalan son 'İslam sancağını' da indirmek için başlattıkları istila hareketine karşı, milleti, mukadderatına sahip çıkmaya çağırarak hürriyet ve bağımsızlığımızı kazanmamıza liderlik eden Mustafa Kemal, milletimizin milli hafızasında yaşayacaktır.

Türkiye, dünden daha güçlü ve daha müreffehtir. İç barışımızı ve huzurumuzu tehdit eden her odağa karşı, mücadelemiz kararlılıkla devam etmekte ve devletimiz zinde bir şekilde milletiyle iftihar etmektedir.

İnanıyorum ki tarihin öznesi olma yolunda Malazgirt'te başlayan bin yıllık yolculuğumuz, duraklamadan devam edecek ve muasır medeniyetin ötesine geçeceğiz.

Bu vesileyle Mustafa Kemal Atatürk'ü beka alemine göç edişinin 78. yılında bir kez daha saygı ile anıyoruz. Ayrıca silah arkadaşlarını, millet ve vatan uğrunda canlarını seve seve veren ve şehitlik rütbesine erişmiş bütün şühedayı rahmetle yad ediyoruz."​



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :