“Zulüm İsrail’in varlık sebebidir”

“Zulüm İsrail’in varlık sebebidir”

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı, İsrail tarafından Mescid’i Aksa’nın ibadete kapatılmasıyla ilgili bir çağrı yaptı

İsrail’in, Siyonistlerin kışkırtmaları neticesinde çıkan olayları bahane ederek Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatması üzerine Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Mehmet Parlak, bir çağrıda bulundu. Mescid-i Aksa’nın kapatılma kararı için “insan hak ve özgürlüklerini hiçe saymaktır” demenin bir anlam ifade etmeyeceğini söyleyen Parlak, açıklamasında şunları kaydetti: “Burada hiçe sayılan bir buçuk milyar İslam âlemidir. İsrail’in bu cüretinin arkasında İslam âleminin parçalanmışlığından aldığı cesaret vardır. İsrail’in bu cüretinin arkasında altmış parça İslam ülkesinin bir tek Selahaddin çıkaramayışından aldığı cesaret vardır. İsrail’in bu cüretinin arkasında yüzünü Batı’ya dönmüş, elini kolunu Batı’ya kaptırmış iktidarlar vardır.”

 

Zulmün İsrail’in varlık sebebi olduğunu söyleyen Parlak, şunları kaydetti: “İsrail’in hedefi Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksayı yıkmak ve yerine sözde yeniden Süleyman Mabedi’ni inşa etmektir. Hafta içinde Kudüs’te, Mescid-i Aksa’ya çok yakın bir noktada bu konuyla ilgili provokasyon amaçlı bir sempozyum yapılmıştır. Bir grup Siyonist Mescid-i Aksa’nın yıkılmasını Ve Süleyman Mabedi’nin inşasını konuşmuştur.  Tamamen kışkırtma amaçlı bu sempozyum İsrail’in yeni bir tuzağıdır. Şimdi İsrail yaşanan karışıklığı bahane ederek hem Filistin halkına karşı yeni bir zulme girişecektir hem de Mescid-i Aksa’nın yıkımına giden yolda yeni adımlar atacaktır. Elbette bizler İsrail zulmünü ve terörünü tüm dünyaya haykırmaya devam edeceğiz. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bölgedeki parçalanmışlığın ve bölünmüşlüğün önüne geçmek için her türlü gayretimizi sürdüreceğiz.”