Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Zeytin Dalı Harekatı'na destek

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı Selami Yanık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı sinema...

İSTANBUL (AA) - Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı Selami Yanık, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı sinema camiası olarak yürekten desteklediklerini bildirdi.

Yanık, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin tarihte olduğu gibi yine barış, huzur için bölgede teröristleri ve terör yuvalarını hedef aldığını vurgulayarak, operasyonun adından da anlaşılacağı gibi bölgede huzur ortamını sağlayacağını belirtti.

Buna inançlarının tam olduğunu aktaran Yanık, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu bağlamda tüm dualarımız operasyon bölgesinde görev yapan Mehmetçik'lerimizledir. Dileğimiz ve dualarımız şudur ki Türk halkını arkasında hisseden askerlerimiz, başarılı bir operasyonla yine tarihe ismini büyük harflerle yazdıracak ve masum insanları terör zulmünden kurtararak ülkemizin ve bölgenin huzurunu sağlayarak, ülkemize dönecektir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi dünya bu operasyon ile bir kez daha anlamıştır ki Türkiye artık birilerinin yönlendirebildiği değil, kendi kararlarını verebilen bölgede ve dünyada oyun kurucu ülkelerden biri olduğunu göstermiştir. 15 Temmuz hain darbe girişimi ile gücümüzü azaltabileceğini düşünenler, hava operasyonunda pilotlarımızın tam isabet vuruşları ve operasyon esnasında kullanılan kendi üretimimiz mühimmatların yüksek oranda oluşu, düşmanlarımızı bir kez daha hayal kırıklığına uğratmış, bizleri ise gururlandırmıştır."

Yanık, bir sivil toplum kuruluşu olarak hükümete, devlete ve her zaman dünyada adından kahraman olarak söz ettiren Türk Silahlı Kuvvetleri'ne tam destek verdiklerini kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :