Sahte güneş gözlüğüyle gözünüzü riske atmayın

Sahte güneş gözlüğüyle gözünüzü riske atmayın

Sahte güneş gözlüklerinin göz sağlığına zarar verdiğini belirten uzmanlar, kalitesiz camların gözleri korumasız bırakabileceğini vurguluyor.

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Lütfi Seyrek'in uyarılarına göre, sahte güneş gözlükleri gözlerde katarakta neden olabiliyor ve hatta görme kaybına kadar ilerleyebiliyor. Bu durum, güneş gözlüklerinin malzemesi ve içeriğinin belirsiz olduğu durumlarda ortaya çıkıyor. Özellikle yaz aylarında güneşin etkisinin artmasıyla, insanlar sahte ürünlere daha fazla maruz kalabiliyorlar.

Sahte güneş gözlüğüyle gözünüzü riske atmayın

Medicana Konya Hastanesi'nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Lütfi Seyrek, güneş gözlüğü alırken dikkat edilmesi gereken noktalara değiniyor. Öncelikle, güneş gözlüğünün mutlaka optikçiden alınması gerektiğini vurguluyor. Seyrek, alınacak güneş gözlüğünde Ultraviyole 400 koruması ve CE sertifikası bulunmasının önemine dikkat çekiyor. Bu sertifikalar, Avrupa standartlarına uygun olduğunu ve güneş gözlüğünün gerçekten gözleri koruyacağını garanti ediyor.

Renk seçimi konusunda ise Seyrek, koruyuculuk bakımından rengin bir öneminin olmadığını belirtiyor. UV 400 korumasına sahip olan her renkteki güneş gözlüğünün gözleri koruyacağını ifade ediyor. Ayrıca polarize olmayan güneş gözlüklerinin de yeterince koruma sağlayabileceğini ekliyor.

Sahte güneş gözlüğüyle gözünüzü riske atmayın

Optisyen İbrahim Acaz da kalitesiz camların gözleri korumasız bırakabileceğini vurguluyor. Orijinal ve sertifikalı gözlüklerin optikçilerden alınması gerektiğini söylüyor ve dışarıda satılan ürünlerin genellikle sertifikasız olduğunu, bu nedenle kalitesiz camlara sahip olabileceğini belirtiyor.

Uzmanlar, sahte güneş gözlüklerinin kullanılmaması gerektiğini ve göz sağlığının korunması için kaliteli ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini vurguluyor. Gözlerin güneşin zararlı etkilerinden korunması için güvenilir ve sertifikalı ürünlerin seçilmesi önem arz ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.