"Zararınıza ortak oluruz"

"Zararınıza ortak oluruz"

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş:- "Biz charter değil tarifeli ve sürekliliği olan uçak istiyoruz. SunExpress'i zarar ettirmeyiz, ederseniz de oda olarak zararınıza ortak oluruz"- SunExpress Genel Müdürü Bischof: - "Belki ortak bir pazarlama kampanyas

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kente yurt dışından daha fazla tarifeli sefer konulmasını istediklerini belirterek SunExpress'in yeni koyacağı tarifeli seferlerde ortaya çıkabilecek zarara oda olarak ortak olabileceklerini belirtti.

İZTO'da Oda Başkanı Demirtaş, SunExpress Genel Müdürü Jens Bischof ve İzmir Turizm Tanıtım Vakfı (İZTAV) Genel Sekreteri Gül Şener'in katılımıyla bir turizm toplantısı düzenlendi.

Demirtaş, İzmir'deki tüm meslek odaları ve yerel idarecilerin İZTAV çatısı altında bir araya geldiğini, yurt içi ve yurt dışında tanıtım kampanyaları yaptıklarını, sosyal medyayı iyi kullandıklarını ifade ederek, İzmir'de son dönemde çok başarılı fuarlar düzenlendiğine dikkati çekti.

Fuarların etkisiyle İzmir’in yolcu potansiyelinde de büyük artışlar yaşandığını bildiren Demirtaş, "Bize yurt dışı bağlantılarımızı sağlarsanız bundan hem siz hem de biz kazançlı çıkacağız. İsteğimiz sadece turizm sezonunda belli merkezlere uçak seferi koyulması değil. Yılın her ayında olmalı. Dünyaya entegre bir ekonomimiz var. 'Ege, SunExpress ile Avrupa’nın her noktasına uçuyor' diye bilinirse büyük bir potansiyel alacaksınız" dedi.

- "İmaj çalışması yapmalıyız"

İzmir ve Antalya’yı evleri gibi gördüklerini dile getiren Bischof ise İzmir'den Avrupa'da 26 şehre haftada 130 sefer düzenlediklerini kaydetti.

Bischof şöyle konuştu:

"İzmir için hem iç hatlarda hem de dış hatlarda bir potansiyel olduğunu görebiliyorum. Geçen yıl ve bu yıl bilinen nedenlerden ötürü turistik uçuşlar zarar gördü. Evimiz olarak gördüğümüz İzmir ve Antalya'da yüzde 30’a yakın düşüş yaşandı. Bu düşüş daha çok Orta Avrupa’dan gelen turist sayısında yaşandı. Elbette ki yeni destinasyonlar arıyoruz. Sizin desteğiniz ve sözünüz olduğu takdirde biz de bunu yönetim kurulumuza daha kolay sunabiliriz."

Orta Avrupa’daki insanların kafasındaki imajın değiştirilmesi için daha güçlü iletişim ve pazarlama çalışması yapılması gerektiğini anlatan Bischof, "Türkiye çok güzel kıyıları olan, güzel bir ülke. Hem güvenli hem de eğlenceli. Belki ortak bir pazarlama kampanyası yapabiliriz." dedi.

Bischof'un İzmir'deki fuar dönemleri için özel charter seferler koyabileceklerini ifade etmesi üzerine Demirtaş, "Biz charter sefer değil tarifeli ve sürekliliği olan uçak istiyoruz. Sizi zarar ettirmeyiz, ederseniz de oda olarak zararınıza ortak oluruz" dedi.

İZTAV Genel Sekreteri Gül Şener ise iki tarafın yapacağı bir planlamayla, fuar takvimlerine rastlayan zamanlarda ziyaretçilerin SunExpress ile İzmir’e direkt uçmasının sağlanmasını umut ettiklerini dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :