Mevlana Meydanı'nda nefes kesen gösteri

Mevlana Meydanı'nda nefes kesen gösteri

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen Teşrif-i Konya etkinlikleri, Hazreti Mevlâna ve ailesinin şehre gelişinin 796. yıl dönümünü muhteşem bir coşkuyla selamlıyor.

Konya, tarih boyunca mistik düşünce ve kültürel zenginliğiyle adından söz ettiren Hazreti Mevlâna'nın ve ailesinin şehre gelişinin 796. yıl dönümünü coşkuyla kutluyor. Konya Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde düzenlenen Teşrif-i Konya etkinlikleri, şehrin her köşesinde Mevlana'nın manevi mirasına olan derin bağlılığını yansıtıyor.

a1-001.jpg

Mevlana Meydanı, binlerce Konyalının katılımıyla renklendi. Konya Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nun sahnelediği Teşrif-i Konya canlandırması, Hz. Mevlana ve ailesinin Konya'ya gelişini ve Sultan Alaaddin Keykubat tarafından karşılanışını anlatarak izleyenlerin gönlünde özel bir yer edindi. Ardından gerçekleştirilen Sema Ayin-i Şerifi ise manevi bir atmosfer oluşturdu.

a2-001.jpg

Etkinliklerin doruk noktasında ise Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı akrobasi timleri Türk Yıldızları ve Solo Türk, nefes kesen gösteri uçuşuyla izleyenleri büyüledi. Cesur manevralarıyla göz kamaştıran pilotlar, meydandakilere unutulmaz bir deneyim yaşattı.

a3-001.jpg

Kutlamalar, 3 gün boyunca Mevlana Kültür Merkezi'nde devam edecek. Urfa ve Balkan ilahilerinin yer alacağı konserlerin yanı sıra "Teşrif-i Mevlana Hat Sergisi" de ziyaretçilere sanat dolu anlar sunacak. Ayrıca, her akşam saat 21.00'de Konya Türk Tasavvuf Topluluğu tarafından Sema Ayin-i Şerifi icra edilecek, manevi bir atmosferin sürmesini sağlayacak.

a4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler