Zafer Biryol, Gülen'in talimatıyla 675 bin TL yatırmış

Zafer Biryol, Gülen'in talimatıyla 675 bin TL yatırmış

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski futbolcu Zafer Biryol'un, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı sonrası Bank Asya'daki hesabına 675 bin lira yatırdığı belirtildi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), "futbol yapılanması"na ilişkin soruşturma kapsamında eski futbolcu Zafer Biryol gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, FETÖ'nün futbol yapılanmasına ilişkin soruşturmasını sürdürüyor.

Savcılık, bu kapsamda eski futbolcu Zafer Biryol hakkında örgütün şifreli mesajlaşma programı "ByLock" kullanıcısı olduğunun tespit edilmesi üzerine gözaltı kararı çıkardı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sabah saatlerinde gözaltına alınan Biryol'un emniyetteki işlemleri sürüyor.

"Terör örgütüne üye olmak ve finansman sağlamak" suçundan işlem yapılacağı öğrenilen Biryol'un, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı sonrası, Bank Asya'daki hesabına 675 bin lira yatırdığı tespit edildi.

Ayrıca Biryol'un, 22 Ağustos'ta gözaltına alınan ve tutuklanan kaleci Ömer Çatkıç'la aynı yapılanmada olduğu kaydedildi.

 

 

zafer-biryol-(2).jpg

GOL KRALI OLUP FENERBAHÇE’YE TRANSFER OLMUŞTU

Futbola Beşiktaş’ta başlayan 1976 Rize doğumlu Zafer Biryol, Mersin İY, Edirnespor, Yeni Salihlispor, Turanspor, Göztepe gibi takımlarda oynadıktan sonra 2003 yılında Konyaspor’a transfer oldu. Konyaspor’da gol kralı olan Zafer Biryol 2005 yılında Fenerbahçe tarafından  transfer edildi. Sarı-lacıvertlilerde beklenen performansı ortaya koyamayan Biryol, daha sonra Bursaspor, Çaykur Rizespor, Mersin İdman Yurdu, Altay ve son olarak o zamanki adı Torku Şekerspor olan  Anadolu Selçukspor’da forma giyerek futbol hayatını sonlandırdı. Futbolu bıraktıktan sonra  antrenörlük hayatına atılan Zafer Biryol, Osmanlıspor ve Bandırmaspor takımlarında teknik direktörlük yapmıştı.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler