Yüzme havuzlarında normalleşme kuralları nasıl olacak?

Yüzme havuzlarında normalleşme kuralları nasıl olacak?

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında geçici süreyle kapatılan havuzlar 15 Haziran’da açılacak. Hazırlıklar sürerken 'Havuzlarda kontrollü sosyal mesafe nasıl olacak?' Kapasite durumu değişecek mi?

Yüzme havuzları koronavirüs tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatılmıştı. Öğrencilerin uğrak yerlerinden biri olan havuzlar, yeni normalleşme süreciyle birlikte yeniden açılıyor. Konya'da havuzlarda nasıl tedbirler alınmalı?

Öncelikle hijyen

Yönetim odası, soyunma odaları, duş ve tuvaletler, antrenör odası ve sosyal alanlar dip köşe dezenfekte edilmeli. Klorlanan havuzlar temizleme robotlarıyla da steril hale getirilmeli.

Can simidi, sosis ve yüzme tahtası gibi spor aletleri de sürekli temiz tutulmalı. Havuzun suyunun kullanıma uygun olup olmadığı gün içinde üç kez kontrol edilmeli.

Kapasite yarıya düşüyor

Havuza gelenler kapıda dezenfektan ve ateş ölçer ile karşılanmalı, kapasiteleri yüzde 50'ye düşürülmeli, çalışanlar dahil 4 metrekareye 1 kişi olacak şekilde belirlenmeli.

Havuz içinde 8 metrekareye 1 kişi olacak şekilde kapasite ayarlaması yapılmalı.

Kullanıcılar, yüzme havuzuna girmeden önce duş alma, el, ayak dezenfeksiyonu konulmalı kullanılması sağlanmalı, Soyunma odalarında sosyal mesafeye dikkat edilmeli ve dolaplar her kullanımdan sonra temizlenmeli.

 Kovid-19 temas riskini artıracağından havuzlarda uzun süre kalınmasına izin verilmemelidir.

'Her seans arasında bir saat boşluk olacak'

Havuza giren grup çıktıktan 1 saat sonra ikinci grup içeriye alınacak. bu ara boşlukta havuzun temizliği yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler