Yurtta asayiş

Yurtta asayiş

Bursa'da kargoyla gönderilen tütün paketinden uyuşturucu çıktı, 2 kişi gözaltına alındı

ANKARA (AA) - Bursa'da kargoyla gönderilen pakette tütünlerin arasına gizlenmiş 17 kilogram uyuşturucu bulundu.

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Orhangazi ilçesinde tütün dükkanı bulunan M.K'nin (35), doğu illerinden elde ettiği uyuşturucuyu kargoyla Orhangazi'ye gönderdiği bilgisine ulaştı.

Bunun üzerine kargo firmasına gelen paketi inceleyen ekipler, tütünlerin arasına gizlenmiş 17 kilogram esrar ele geçirdi. Paketi teslim almaya gelen N.A'yı (63) yakalayan ekipler, uyuşturucuyu gönderen M.K'yı da Bursa Şehirlerarası ve Uluslararası Otobüs Terminali'nde gözaltına aldı.

M.K'ya ait çantada da arama yapan ekipler, tütünlerin arasına gizlenmiş bir kilogram esrar ele geçirdi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

- Karabük'te hırsızlık

KARABÜK (AA) - Karabük'te 8 ayrı yerinden hırsızlık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan iki çocuktan birisi tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ile Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri kentin değişik yerlerinde ve değişik tarihlerde 8 ayrı hırsızlık olayıyla ilgili soruşturma başlattı. İş yeri güvenlik kameralarından yola çıkan ekipler, D.A (13) ve L.B.N'yi (11) gözaltına aldı. D.A çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, L.B.N serbest bırakıldı.

Şüphelilerin, bir balıkçı dükkanın kapısının altındaki bir boşluktan içeri girerek balık çaldıkları da iddia edilmişti.

- Diyarbakır'da kaçak sigara operasyonları

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da sigara kaçakçılığı yapan kişilere yönelik operasyonlarda, 7 şüpheli gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ve Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından uzun süren çalışmalar ve takip sonucunda farklı zamanlarda yapılan operasyonlarla 61 bin 880 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Sekiz ayrı adreste, örgütlü olarak sigara kaçakçılığı suçunu işlediği tespit edilen 7 şüpheli gözaltına alındı.

- Aydın'da kavga: 1 ölü, 1 yaralı

AYDIN (AA) - Aydın'ın Efeler ilçesinde çıkan bıçaklı kavgada bir kişi yaşımını yitirdi, bir kişi yaralandı.

Işıklı Bulvarı üzerinde E.Y, Y.K. ve Y.E.M. arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Y.E.M yanında taşıdığı bıçakla E.Y ve Y.K'yi bıçaklayıp kaçtı.

Yaralılar, sağlık ekiplerince Atatürk Devlet Hastanesine kaldırdı. Ağır yaralı Y.K, müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

- İzmir'de cezaevi firarileri yakalandı

İZMİR (AA) - İzmir'in Ödemiş ilçesinde cezaevi firarisi iki kişi yakalandı.

Ödemiş M tipi Cezaevi'nde uyuşturucu satıcılığından 18 yıl 10 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.B. (24), sabah saatlerinde rahatsızlığı nedeniyle Ödemiş Devlet Hastanesine sevk edildi. E.B, tedavi gördüğü sırada hastaneden firar etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, firari E.B'yi Özpolat Caddesinde yakaladı.

Öte yandan, aynı hastanede gardiyanların elinden kaçan farklı suçlardan 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.B. de (35) ekiplerce kovalamaca sonucu yakalandı. Firariler, cezaevi yetkililerine teslim edildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler