Yurtta asayiş

Yurtta asayiş

Adana'da çıkan silahlı kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı

ADANA (AA) - Adana'da bir kafede çıkan silahlı kavgada, 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Merkez Çukurova ilçesi Karslılar Mahallesi'nde kafe işleten Ali Nergiz (43) ile iki kişi arasında bilinmeyen nedenle tartışma çıktı. 

Şüphelilerin tabancayla ateş açması sonucu Nergiz ile yanındaki 17 yaşındaki G.Y. yaralandı. 

Adana Devlet Hastanesine kaldırılan Nergiz, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bacağından yaralanan G.Y. ise Seyhan Uygulama ve Araştırma Merkezinde tedavi altına alındı.   

Olay yerinden kaçan zanlıların yakalanması için operasyon başlatıldı. 

- Eskişehir'de iki caminin kundaklandığı iddiası

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de bir caminin kitaplığı, diğer bir caminin ise ayakkabılığının yakıldığı iddia edildi.

Çamlıca Mahallesi Baksan Sanayi Sitesi içerisinde bulunan Baksan Camisi'nin giriş kısmında bulunan ayakkabılık bölümü ile Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki Mehmet Özel Cami'nin içerisinde bulunan Kur'an-ı Kerim ve çeşitli yayınların bulunduğu kitaplık, henüz kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişilerce ateşe verildi.

Her iki camideki yangın, vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

- Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu

 DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde bulunduğu bilgisi aldıkları bir iş yerine operasyon düzenledi. Yapılan aramada, satışa hazır 550 gram esrar bulunan iş yerinin sahibi A.B. gözaltına alındı.

Polis ekipleri daha sonra A.B'nin ifadesi doğrultusunda 4 adrese daha eş zamanlı baskın düzenledi. Operasyonda, uyuşturucu sattıkları iddia edilen H.B, B.G, B.D. ve Ş.O. yakalandı.

Adliyeye sevk edilen H.B, B.G, B.D. ve Ş.O'nun tutuklandığı, iş yeri sahibi A.B'nin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

- Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu

ŞANLIURFA (AA) - Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde özel güvenlik görevlisine ait bir otomobilde 66 kilogram esrar ele geçirildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Amirliği ekipleri, Siverek-Diyarbakır karayolunda yaptığı yol uygulamasında, şüphelendikleri bir otomobile "dur" ihtarında bulundu.

İhtara uymayarak kaçan otomobil sürücüsü ile polis ekipleri arasında kovalamaca yaşandı. Sanayi Sitesi Kavşağı'nda durdurulan otomobilde yapılan aramada 66 kilogram esrar ele geçirildi.

Gözaltına alınan sürücü S.A, İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı