Yüreği Büyük Bir Şaire: Hale Küçük

Üreten insanlara her zaman saygı duymuşumdur. Hele üretim bir sanat dalında yapılıyorsa daha çok saygı uyanır içimde. Estetik zevkimize, ruhumuza hitap eden resim, roman, hikâye ve hele ki şiir yazan söyleyen birini gördüğüm zaman ülkemin geleceğine dair daha çok umutlanırım. Bu hafta sizlere sosyal medyada tanıdığım sıcacık duygularla şiir yazan bir şaireyi tanıtmak istiyorum: Hale Küçük. Duygu dünyamızı güzelleştirmek, geliştirmek için çaba sarf eden ve bunu yaparken kısıtlı imkanları zorlayan ve gölgede açmış bir çiçek gibi etrafına renklerinden ve kokusundan yaymak için uğraşan saygıdeğer bir hanımefendi Hale Küçük.

 

1982 yılında Artvin Hopa’lı bir ailenin çocuğu olarak Zonguldak’ta doğdu. Sanat hayatına küçük yaşlarda müzik ve tiyatro ile başladı. Sevgi dolu bir yürekle tek başına mücadele etti bu yolda, ailesinin desteğiyle... Doğaya ve canlılara her zaman farklı bir ilgi besledi içinde. İlk kitabını heyecanla okurlarına sundu ve okuyucularının teveccühü ile daha birçok esere imza atmak için büyük bir şevkle sanat hayatına devam etmektedir.

 

Şiir, yaşadıklarımızdan kalanların içimizden sızdırdıklarıdır diyen şairemiz, ne yaşarsak ve ne hissedersek şiirimiz onunla motiflenir diye şiir tarifini yapıyor... 

Hale Küçük’ün şiirleri de şiir tarifini yaptığı gibi, yaşadıklarından, hissettiği özlemlerden, mutluluklardan ve yarınlara dair hayallerinden besleniyor. Şiire yüreğindekileri dökerken, insanlığın ortak duygularına doğru bir kervan kaldırıyor ve bu kervanın yükünü de mısralardan tedarik ediyor. Bireysel duygular gibi görünse de Küçük’ün şiirleri her bir insan yüreğinin evrensel bir yanı olduğunu düşünürsek daha geniş bir alanı kapladığını da söyleyebiliriz. Genellikle serbest tarz şiirler tercih eden şairemiz bizlere sevginin efsunlu ama dikenli yollarını sürekli hatırlatıyor.

Haykıran Şiirler adlı ilk kitabının heyecanını yaşayan Hale Küçük bu kitapta okuyucuyu mısraların kanatlarıyla şiirin gökyüzünde bir yolculuğa çıkarıyor. Şiirler, insanlığın ortak diliyle söylenince, yani gönül dili tutturulunca daha bir güzelleşir ve içe işler bir hal alır. Hale Küçük yolun başında ama bu duygu yolunun yolcusu olduğunu ilk kitabıyla okuyucuya gösteriyor.

Şiir yazmak şöyle dursun, şiirle hemhal olmak bile bir insan için yüksek bir gönüllülük göstergesidir. Şiir seven bir insan, kötülük yapamaz, insanlığın ortak değerlerine ihanet edemez ve asla içinde düşmanlık besleyemez diye düşünüyorum. Hele ki şiirinde adaleti, hakikati, aşkı sevdayı dile getiriyorsa bir şair onun söyledikleriyle toplum vicdanı asla çatışmaz. İşte Hale hanımın şiiri ve duyguları da böyle ortak bir gönül sesini yansıtıyor.

Şiire dair çabası olan bir milletin gelecek kaygısı olmaz, hayal kurmayı bilenler hayat kurmayı başarabilirler ancak... Yeter ki ilhamlarını hakikatin nefesinden alsınlar...

 

Sizlere Hale Küçük’ten bir şiir sunarak bu haftaki yazımı bitiriyorum.

USTA

Selam usta müsait misin?

İşin yoktur umarım

Sana çok özel emanetimi getirdim

Sana kalbimi getirdim be usta

Kalbimi tamir edebilir misin?

Biliyorum çok zor

Biliyor kırılan bir şey tamir olmaz

Dedim ustam bilir işini

Tamiri olmasa da tesellisi kuvvetlidir

Tek tesellim sensin be usta

Sana boşuna usta dememişler

Tamirim olmaz belki ama

Tesellin her şeye değer

 

Sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.