Yunanistan'a kaçan darbeci askerler

Yunanistan'a kaçan darbeci askerler

Karar duruşması 15 Şubat'a ertelendi

ATİNA (AA) - Yunanistan hükümetinin, darbeci askerlerden birinin sığınma talebini kabul eden Bağımsız İltica Komisyonu’nun kararının uygulanmasının durdurulması için yaptığı başvuru, Atina İdari İstinaf Mahkemesi’nde görüşüldü. Karar duruşması 15 Şubat'a ertelendi.

Kapalı olarak yapılan ve yaklaşık 40 dakika süren duruşmada, taraflar avukatları aracılığıyla temsil edildi.

Edinilen bilgiye göre duruşmada, hükümet tarafı, İltica Komisyonu’nun kararı nedeniyle Yunanistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin bozulma tehlikesi bulunduğunu belirterek, kamunun yararı için kararın ertelenmesi talebinde bulundu. Karşı taraf ise Komisyon tarafından sığınma hakkı verilen Türk subayın 15 Temmuz’daki darbe girişiminde yer aldığına ilişkin hiçbir kanıt bulunmadığını ileri sürerek, iade edilmesi durumunda hayatının tehlikeye gireceğini ileri sürdü.

Kararın bir sonraki duruşmada aynı mahkemece 15 Şubat'ta alınacağı belirtildi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçarak siyasi sığınma talebinde bulunan 8 darbeciden biri olan Süleyman Özkaynakçı isimli askerin sığınma talebi Bağımsız İltica Komisyonu tarafından kabul edilmişti. Özkaynakçı, Komisyon’un kararının ardından serbest bırakılmıştı.

Yunan hükümeti, İltica Komisyonu’nun kararına itiraz ederek kararı iptal ettirmek için Atina İdari İstinaf Mahkemesine başvurmuş ve komisyonun kararının uygulanmasının acilen durdurulmasını ve kararın iptal edilmesini istemişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler