Yüksek lisans ve doktora bursları artırılıyor

Yüksek lisans ve doktora bursları artırılıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), tezli yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ödenecek aylık burs üst sınırlarını önemli ölçüde artırma kararı aldı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, Ege Üniversitesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Araştırma Üniversiteleri Yıllık Değerlendirme Toplantısı"nda yaptığı açıklamada, tezli yüksek lisans ve doktora öğrencilerine ödenecek aylık burs miktarlarının üst sınırlarının artırıldığını duyurdu.

Buna göre, tezli yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 550 TL'den 6 bin TL'ye, doktora öğrencileri için ise 3 bin 825 TL'den 9 bin TL'ye çıkarıldı.

Açıklamada, YÖK Başkanı Özvar'ın, üniversitelerin uluslararası sıralamalardaki performanslarını artırmak için akademisyenlere nitelikli araştırmalar yapma çağrısında bulunduğu belirtildi. Özvar, bilimsel makalelerin yer aldığı dergilerin etki değerine göre dağılımına dikkat çekerek, akademisyenlerin etki değeri yüksek dergilerde yayın yapmalarını teşvik etmeleri gerektiğini vurguladı.

Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) kapsamında aktarılacak bütçe kaynağının 2024 yılında 400 milyon TL'ye çıkarıldığını açıklayan Özvar, bu desteğin araştırma üniversitelerine önemli bir destek sağlayacağını belirtti. Ayrıca, TÜBİTAK'la yapılan görüşmeler sonucunda TÜBİTAK Stajyer Araştırmacı Burs Programı'nda ADEP kapsamındaki projelere özel çağrıya çıkıldığını ifade etti.

YÖK Başkanı, üniversitelerin uluslararası alandaki görünürlüğünü artırmak için yapılan çalışmalara vurgu yaparak, bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel'e teşekkür etti.

Son olarak, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için burs miktarının artırıldığına dair Yürütme Kurulu kararının hafta içinde tüm üniversitelere iletilmesinin planlandığı belirtildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.