YPG’li teröristten hadsiz sözler

YPG’li teröristten hadsiz sözler

ABD’li yetkililerin PKK Menbic’ten çekilecek açıklamasına yanıt YPG’li Talel Sülo’dan geldi. PKK’nın Suriye uzantısı YPG'nin sözcüsü Sülo, “Menbic’ten kanımızı dökmeden bizi çıkaramazsınız” dedi.

Menbic'ten sonra hedeflerinin El Bab ve daha sonra Afrin bağlantısı için tek engel olarak duran Türkmen kasabası Çobanbeyi ele geçirmek olduğunu belirten YPG sözcüsü Sülo, “Kobani-Afrin bağlantısı en büyük hayalimiz. Bu hayal gerçekleşmek üzere. Bunun müjdesini çok yakında vereceğiz” dedi. Türkiye'nin PKK/YPG'nin Fırat'ın batısına geçmesi konusunda takındığı tutumu eleştiren Sülo “Birçok şehit verdik ve gazilerimiz var. Menbic için döktüğümüz bunca kanın bedelini kim ödeyebilir? YPG'nin ilçeyi terketmesi için kan dökmek gerekiyor. Aksi takdirde elde edilen yerlerden geri çekilmemizi kimse beklemesin” şeklinde konuştu.

PYD/YPG olarak darbe girişimini destekliyoruz'

15 Temmuz günü sokaklara çıkan kalabalıklar meşru orduya karşı diktatör Erdoğan'ı destekledi' diyen YPG sözcüsü darbeye direnenleri ise diktatörü destekleyen teröristler(!) olarak niteledi. YPG lideri ayrıca 'Rojova Kürdistan' haritasının son halini almak üzere olduğunu ve bunun önünde hiçbir gücün duramayacağını iddia etti. YPG'li sözcünün paylaştığı sözde harita Irak sınırında Yarubiyye sınır hattından başlayarak Afrin ilçesine kadar Türkiye sınır hattı boyunca uzanan yaklaşık 650 kilometrelik alanı kapsıyor.

"Menbic’ten çekilmemiz için kanımızı dökmelisiniz" açıklaması yapan Talat Sulo, Mayıs ayı içerisin de Kamışlı’yı ziyaret eden Centcom komutanı General Joseph Votel ile görüşen isimler arasındaydı.

 Amerikalı YPG militanı

ABD hava desteği ile  PKK'nın Suriye kolu YPG'nin ele geçirdiği Menbic'te Amerika vatandaşlarının da YPG saflarında savaştığı ortaya çıktı. ABD vatandaşı olan ve 'Amed Kobani' kod adını kullanan William Savage'nin PYD saflarında savaşırken öldürüldüğü ifade edildi. Menbic saldırılarında şimdiye kadar YPG ile birlikte savaşırken öldürülen Amerika ve Avrupalı paramiliter savaşçı sayısı 5 olarak açıklandı.