Yozgat Valisi Yurtnaç öğrencilerle bir araya geldi

Yozgat Valisi Yurtnaç öğrencilerle bir araya geldi

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, 2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyılın başlaması dolayısıyla öğrencilerle bir araya geldi. Sürmeli...

YOZGAT (AA) - Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, 2017-2018 eğitim öğretim yılı ikinci yarıyılın başlaması dolayısıyla öğrencilerle bir araya geldi.

Sürmeli Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan Yurtnaç, öğrencilerin aileleri ve kendileri için çok önemli olduklarını söyledi.

Hayatın bir yarış olduğunu ve bu yarışta gayretli olan kişilerin ipi göğüslediğini belirten Yurtnaç, şunları kaydetti:

"Gayreti olmayan ve çevresi ile iyi ilişkileri olmayanlarda bu yarışta dökülürler. Bu maksatla sizlerle zaman içerisinde birlikte olacağız. Sizlere grup grup kurumları ziyaret ettireceğiz. Biz hiçbir zaman şunu demiyoruz, 'sabah başlayın akşama kadar çalışın'. Yok böyle bir şey. Hayatınızı planlayacaksınız. Çalışma zamanı çalışacaksınız, eğlenme zamanı eğleneceksiniz, dinlenme zamanı dinleneceksiniz. Eğlenin, gezin, cep telefonu ile bilgisayar ile oynayın ama bunu dengeli yapın."

Yurtnaç, öğrencilere sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı konusunda da uyarılarda bulunarak, şunları kaydetti:

"Belki canınız sıkkındır, ailenizde bir probleminiz vardır, birisi gelir al şunu iç iyi gelir diyebilir. O verdiği uyuşturucu madde sizin hayatınıza mal olabilir. Tanımadığınız, güvenmediğiniz insanlardan uzak durun. Sizi bu illete alıştırana kadar çok cüzi bir miktara belki ücretsiz bile verebilirler ama alıştırdıktan sonra hayatınızı karartırlar. Bunları sizin bilmeniz lazım. Okul çevresinde durumundan şüphelendiğimiz kişiler varsa bunu gerekli kolluk kuvvetlerine, okul idaresine ve öğretmenlerimize bildireceğiz. Bu bir yardımlaşmadır ve bu konuda ortak çalışma yaparsak bu art niyetli insanları ortadan kaldırabiliriz. Burada hedef kitle gençlerimiz. Uyuşturucu satıcılarının hedefi olmayın."

Yurtnaç, öğrencilere kitap okumaları tavsiyelerinde bulunarak, "Çantanızda, yatağınızın başucunda mutlaka bir kitap bulundurun, çok kitap okuyun." dedi.

Programa, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Karacabey, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, Emniyet Müdürü Seçkin Çengeloğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı da katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler