Yılmaz, Avrupa şampiyonu liseli sporcuları kabul etti

Yılmaz, Avrupa şampiyonu liseli sporcuları kabul etti

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz:- "Fazla kilo tüm hastalıkların sebebi. Hasta olunca ne ders çalışılabilir ne okula gidilir, kişinin ne çevresine ne de içinde bulunduğu topluma hizmette bulunması mümkün olabilir. Bu bakımdan ben sporla uğraşan gençlerimizi teb

ANKARA (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Günümüzün en büyük sorunu obezite. Fazla kilo tüm hastalıkların sebebi. Hasta olunca, ne ders çalışılabilir ne okula gidilir, kişinin ne çevresine ne de içinde bulunduğu topluma hizmette bulunması mümkün olabilir. Bu bakımdan ben sporla uğraşan gençlerimizi tebrik ediyorum." dedi.

Bakan Yılmaz, Uluslararası Okul Sporları Federasyonunca Fransa'da düzenlenen Genç Erkekler Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu olan Ankara Deneme Lisesi erkek futbol takımı ile Avrupa Şampiyonası'nda üçüncülük elde eden Zonguldak Karadeniz Ereğli Lisesi kız futbol takımını Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu'nda ağırladı.

Yılmaz, Avrupa Şampiyonasında Türkiye'yi temsil eden genç sporcuları tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.

Eğitim sisteminin geçmiş yıllara göre başarılı bir noktaya geldiğini belirten Yılmaz, liseye gittiği dönemde okuduğu sınıfın mevcudunun 78 olduğunu belirtti. Yılmaz, "Biz evlatlarımızı, öğrencilerimizi çok daha iyi şartlarda yetiştirmek istiyoruz. Daha iyi, daha kaliteli eğitim vermek istiyoruz. Daha nitelikli, daha kaliteli eğitim verilmesinin şartı asgari altyapının oluşturulmasıdır." dedi.

- "Günümüzün en büyük sorunu obezite"

Asgari altyapının oluşturulmasının, sınıfların daha iyi olması, nitelikli öğretmenlerin bulunması ve öğretmenlerin sayısının artmasıyla mümkün olduğunu kaydeden Yılmaz, "Geçen dönemlerde çok büyük sayıda öğretmen atadık. Hala ihtiyacımız var ama geçmiş dönemlerle kıyaslanmayacak kadar öğretmen ataması yaptık." şeklinde konuştu.

Bakan Yılmaz, orta öğretimi bitiren her öğrencinin lisans alacak derecede bir spora eğiliminin olmasını istediklerini vurgulayarak, öğrencilere, istedikleri amaca ulaştıkları için teşekkür etti.

Yılmaz, "Günümüzün en büyük sorunu obezite. Fazla kilo tüm hastalıkların sebebi. Hasta olunca ne ders çalışılabilir ne okula gidilir, kişinin ne çevresine ne de içinde bulunduğu topluma hizmette bulunması mümkün olabilir. Bu bakımdan ben sporla uğraşan gençlerimizi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. İnşallah siz, sizden sonra gelenlere örnek olacaksınız." değerlendirmesinde bulunarak, gençlerin yabancı dil öğrenmelerini de istedi.

- "Türkiye bölgesinde en çok yardım eden ülke"

Dünyanın dilinin İngilizce'ye doğru kaydığını, önümüzdeki dönemde her öğrencinin bir yabancı dili ana diline yakın konuşabilmesini istediklerini belirten Yılmaz, öğrencilerden en az bir enstrümanı iyi derecede çalmalarını da istedi. Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer yürümeye geç başlamışsanız yapacağınız şey diğerlerinden daha hızlı yürümek. Diğerlerinden biraz geri kalmışsanız, yapacağınız şey o kaybı telafi etmek için daha çok çalışmak. Bizim, önümüzdeki dönemde yapmamız gereken şey daha çok çalışmaktır. Daha çok çalışırsak biz Türkiye'yi hak ettiği yere getiririz. Nedir Türkiye'nin hak ettiği yer. İstiyoruz ki insanımız mutlu olsun. İstiyoruz ki insanımız barış içinde yaşasın. İnsanımızın gelecekle ilgili kaygısı olmasın ve evlatlarının, yakınlarının geleceğinden kaygı duymasın."

Türkiye'nin, bölgesinde, diğer ülkelere en çok yardım eden ülke olduğunu vurgulayan Yılmaz, eskiden yardım alan bir ülke konumundaki Türkiye'nin şimdi ise yardım eden bir ülke konumuna geldiğini belirtti. Yılmaz, "Bir ülkenin yardım edebilmesi için belli bir potansiyelinin olması gerekiyor. Muhtaç insan yardım edebilir mi, edemez. Kendisinin ihtiyacı var. 'Kendisi muhtac-ı himmet bir dede, nerede kaldı gayrıya himmet ede' diye bir söz vardır bizim geleneğimizde. Dolayısıyla muhtaç olan insanın bir başkasına yardım edebilmesi mümkün değil." dedi.

Bakan Yılmaz, eğitim camiasının, sayısı 1 milyonu aşan büyük bir aile, bunun en büyük parçası ve aktif gücünün öğretmenler olduğunu belirterek, öğretmenlerle birlikte Türkiye'nin geleceğini inşa edeceklerini vurguladı.

Kız futbol takımında oynayan genç futbolcu Rabia Civan ise Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını, galibiyetler aldıklarını belirterek, "Ay yıldızlı formayı en iyi yere taşımak için çok büyük mücadeleler verdik, dereceyle döndük. Bakanımızın bizi tebrik etmesi çok gurur verici." dedi.

Bakan Yılmaz, çeşitli hediyeler verdiği genç sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler