"Yetişkin gençler" şampiyonluk için yarışacak

"Yetişkin gençler" şampiyonluk için yarışacak

Muğla'da Yetişkin Gençler Türkiye Bocce Şampiyonası'nda huzurevlerinin ihtiyar delikanlıları, Türkiye Şampiyonluğu için yarışacak- ASP Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Gümüş:- "Huzur evlerinde kalan vatandaşlarımıza Bakanlığın aktif yaşlanma politik

MUĞLA (AA) - ALİ RIZA AKKIR - Muğla'nın Fethiye ilçesinde düzenlenecek Yetişkin Gençler Türkiye Bocce Şampiyonası'nda, huzurevlerinde kalan sporcular, Türkiye şampiyonu olmak için yarışacak.

Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Gürdal Gümüş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2016'da 10 huzurevinde kalan yaşlılarla başlayan yetişkin gençler bocce yarışlarının Türkiye Şampiyonası'nın 28 Ekim'de Fethiye'de yapılacağını söyledi.

Yaşlıların spora çok ilgi gösterdiğini vurgulayan Gümüş, bocce ile milli sporcu kimliğine ulaşıldığını bildirdi.

Yaşlı bireylerin hayata tutunmasını ve sağlıklı olmalarını arzu ettiklerini aktaran Gümüş, sağlıklı yaşlılık için yaptıkları spordan olumlu sonuçlar aldıklarını dile getirdi.

Kulübün Türkiye'nin 81 ilinde teşkilatlanmış 4 bin lisanlı sporcuya sahip olduğunu aktaran Gümüş, "Huzurevlerinde kalan vatandaşlarımıza Bakanlığın aktif yaşlanma politikasına uygun bocce sporunu başlattık. Onları hiç yormadan fiziksel aktiviteye yönlendiren, keyif aldıkları bir spor olduğu için bocceyi seçtik." dedi.

Bocceye başlayan yaşlıların moral, motivasyon ve sağlık durumlarında ciddi düzelmeler olduğuna işaret eden Gümüş, bu çalışmanın örnek olarak sunulduğunu ifade etti.

- Bocce şampiyonasını uluslararası arenaya taşımak istiyorlar

Gümüş, spor kulübü olarak sadece huzurevlerinde kalanlara değil ülkedeki tüm yaşlılara yönelik çalıştıklarını belirterek şöyle devam etti:

"Şu anda Türkiye'de 76 takım var. 2018'de diğer yaşlı bireyleri de bu ligin içerisine alarak sayıyı 100’e çıkarmayı planlıyoruz. Bu haliyle Türk sporuna da hizmet veriyoruz. Şu anda 28 ülkede bocce branşının sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen bir sistem var. Biz önümüzdeki yıl kısmet olursa Avrupa'daki takımları Türkiye'ye davet edeceğiz. 2018'de hedefimiz yaptığımız bocce şampiyonasını uluslararası arenaya taşımak. 2018'de ev sahipliğini yapacağımız bocce şampiyonasının tüm dünyaya sistematik olarak yayılmasını arzu ediyoruz."

- "Spora başladıktan sonra ruhen rahatladım"

Fethiye Huzurevi Bocce Takımı sporcusu 84 yaşındaki Yılmaz Eyüpoğlu ise 9 yıldır huzurevlerinde kaldığını, 15 gündür bocce oynadığını söyledi.

Hayatına hareket katmak için yetkililer ve arkadaşlarının desteğiyle bocce oynamaya başladığına işaret eden Eyüpoğlu, şunları söyledi:

"Çok mutluyum. Daha hareketli, hayattan daha çok zevk alıyorum. Spora başladıktan sonra ruhen rahatladım. Arkadaşlarımla diyaloğum daha samimi ve karşılıklı iletişim içerisinde oluyor. Oyunun verdiği ahenk bunları sağlıyor. Şampiyonada mücadele edeceğim için heyecanlıyım. Takım olarak şampiyon olmak istiyoruz. Bütün gücümüzle şampiyon olmak için gayret edeceğiz."

İki yıldır bocce oynayan 82 yaşındaki Yılmaz Özer, 9 yıldır huzurevlerinde kaldığına dikkati çekerek şampiyonluk için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :