"Yetim Dayanışma Günleri"

"Yetim Dayanışma Günleri"

İHH, "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında dünyanın en yoksul ülkelerinden Afganistan'da yaşayan yetimlere yardım eli uzattı- Ekip sorumlusu Gündüz:- "Yaklaşık bin 500 yetime, kırtasiye ve elbise yardımında bulunduk. Ayrıca, yetimlerimizin yüzü gülsün diye

KABİL (AA) - HALİL İBRAHİM BAŞER - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından, "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında, dünyanın en yoksul ülkelerinden Afganistan'da, yetimlere yardım eli uzatıldı.

İHH, "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında düzenlediği yardım kampanyalarıyla, dünyanın fakir bölgelerinde zor şartlarda yaşayan, yardıma muhtaç yetimlerin yüzünü güldürüyor.

Yaşadığı işgal ve iç savaşlar nedeniyle dünyada en çok yetimin bulunduğu ülkelerin başında gelen Afganistan'da, İHH'nın özellikle son 10 yıldır yaptığı çalışmalarla binlerce yetime her yıl yardım ulaştırılıyor.

Ülkenin her bölgesinde çalışma yürüten İHH, yardımlarını, Afganistan merkezli Hedef Kültür Vakfı isimli yardım kuruluşuyla birlikte yapıyor.

Dünyanın önde gelen kuruluşlarının raporlarında da sıklıkla belirtildiği gibi Afganistan, dünyanın en fakir ülkelerinin ilk sıralarında yaşıyor. İşgal ve iç savaşın izlerini taşıyan ülkedeki yardımlar, bölge insanları tarafından büyük takdir alıyor.

"Yetim Gülerse, Dünya Güler" sloganıyla başlatılan proje kapsamında, başkent Kabil'e gelen ekip, bir hafta boyunca ülkenin değişik yerlerindeki yetimhaneleri ziyaret ederek, çeşitli yardımlarda bulundu ve moral verici etkinlikler düzenledi.

- "Bin 500 yetime yardım yapıldı"

Vakfın Afganistan'da dağıtım yapan ekibinin sorumlusu Mehmet Gündüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyanın her yerindeki yetimlere yardım eli uzattıklarını anlattı.

Bu kapsamda Afganistan'daki yetimlerin de yanında olduklarını anlatan Gündüz, "11 Nisanda 7 kişilik ekiple Afganistan'a geldik. Yaklaşık bin 500 yetime, kırtasiye ve elbise yardımında bulunduk. Ayrıca, yetimlerimizin yüzü gülsün diye bahar şenlikleri düzenledik. Buralarda yetimlerimizle vakit geçirip, bir nebze olsun yalnızlıklarını unutturmaya çalıştık." diye konuştu.

Gündüz, çocukların mutlu olmasının kendilerini de mutlu ettiğini belirterek, "Afganistan dünyanın en fakir ülkelerinden. Burada uzun yıllar işgal ve iç savaş yaşandı. Bundan dolayı da ülkede yüzbinlerce yetim bulunuyor. Bunlar çok zor şartlar altında hayatlarını sürdürüyor. Bir parça olsun onların ihtiyacını karşılamak büyük mutlululuk verici. İnşallah bundan sonra da onların yanında olmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Yaklaşık bir haftalarını yetimlerle geçirdiklerini dile getiren Gündüz, "İlk olarak Parvan ve Kapisa illerindeki yetimlerle buluştuk. Sonra Herat'a geçip, programlar yaptık. Daha sonra da Kabil, Takhar, Bedahşan, Feyzabad, Belh, Samangan, Bağlan gibi yerlerde yetimlerimizle bir araya gelip, hediye dağıttık, onlarla vakit geçirdik. Çok faydalı bir program oldu." ifadelerini kullandı.

"Yetim Dayanışma Günleri"

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :