"Yenikapı'daki tarihi gün Batı medyasını rahatsız etti"

"Yenikapı'daki tarihi gün Batı medyasını rahatsız etti"

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Burhan:- "Türk halkı, birbirine kenetlendiğini ve vatanına sahip çıktığını Yenikapı'daki tarihi günde tüm dünyaya gösterdi ancak bu durum, daha önce olduğu gibi bugün de Batı medyasını rahatsız etti"

ANKARA (AA) - Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne ilişkin, "Türk halkı, birbirine kenetlendiğini ve vatanına sahip çıktığını Yenikapı'daki tarihi günde tüm dünyaya gösterdi ancak bu durum, daha önce olduğu gibi bugün de Batı medyasını rahatsız etti." ifadesini kullandı.

Burhan, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasındaki haberleriyle tepki çeken dünyanın önde gelen medya organlarının, Yenikapı'daki Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ni ilk haber olarak kullandığını belirtti.

Mitingin halkı birbirine kenetlediğini vurgulayan Burhan, şu değerlendirmede bulundu:

"Türk halkı, birbirine kenetlendiğini ve vatanına sahip çıktığını Yenikapı'daki tarihi günde tüm dünyaya gösterdi ancak bu durum, daha önce olduğu gibi bugün de Batı medyasını rahatsız etti. Milyonları görmezden gelip, Yenikapı Meydanı'nda her kesimden insanın verdiği mesajı anlamak istemeyen, terörü ve teröristleri, darbeyi ve darbecileri sayfalarına taşımayan, kınamayan Batı medyasını kınıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :