Yeni Zelanda'dan Samoa turizmine 7,3 milyon dolarlık destek

Yeni Zelanda'dan Samoa turizmine 7,3 milyon dolarlık destek

Sağlanacak fon, Samoa'nın turizm merkezi olarak tanıtımı, sektördeki çalışanların eğitimi, turistik bölgelerdeki tesislerin geliştirilmesinin yanı sıra bazı liman ve marketlerin yenilenmesinde kullanılacak

MELBOURNE (AA) - Yeni Zelanda Başbakanı Bill English, Samoa turizminin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 7,3 milyon dolarlık fon sağlayacaklarını açıkladı.

Yeni Zelanda hükümetinin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan English, Samoa'nın 55'inci Bağımsızlık Günü kutlamalarına katılmak üzere bu ülkeye gitti.

Ziyaretinin ilk gününde bazı programlara katılan English, Samoa'da turizm sektörünün büyümesine katkıda bulunarak iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek istediklerini bildirdi.

Samoaz turizmine 7,3 milyon dolarlık kaynak sağlayacaklarını belirten English, "Artan turizm, Samoa'da ekonomik büyümeyi ve geçim kaynaklarını artıracak." ifadesini kullandı.

Yeni Zelanda ile Samoa arasında derin bağların bulunduğunu ve Samoa'nın turizm endüstrisini geliştirmesine yardımcı olarak iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendireceklerini kaydeden English, "Samoa uluslararası ziyaretçilere muazzam imkanlar sunuyor ve Yeni Zelanda turizm sektörünün büyümesine yardımcı olmak istiyor." değerlendirmesini yaptı.

Söz konusu fonun, Samoa'nın turizm merkezi olarak tanıtımı, sektördeki çalışanların eğitimi, turistik bölgelerdeki tesislerin geliştirilmesinin yanı sıra bazı liman ve marketlerin yenilenmesinde kullanılacağı duyuruldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler