"Yeni Türkiye Yeni Gelecek" Konferansı

"Yeni Türkiye Yeni Gelecek" Konferansı

İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Öğüt:- "Bu CHP, AK Parti, MHP, HDP oylaması değildir. Bu, bizim tabi olduğumuz normlar arası hiyerarşide en üstte olan anayasayla ilgili çok temel bir değişikliğin oylamasıdır. Bu oylama ile ilgili

EDİRNE (AA) - Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) Hukuk ve İnsan Araştırmaları Uzmanı ve İstanbul Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selman Öğüt, halk oylamasına ilişkin, "Bu CHP, AK Parti, MHP, HDP oylaması değildir. Bu, bizim tabi olduğumuz normlar arası hiyararşide en üstte olan anayasa ile ilgili çok temel bir değişikliğin oylamasıdır. Bu oylama ile ilgili 'evet' ya da 'hayır' diyeceksiniz." dedi.

Öğüt, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca gerçekleştirilen "Çınaraltı Gençlik Söyleşileri" kapsamında, Trakya Üniversitesi Türkan Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen, "Yeni Türkiye Yeni Gelecek" Konferansı'na katıldı.

Burada konuşan Öğüt, 15 Temmuz darbe girişimini Türk halkının canını ortaya koyarak engellediğini anlatarak, "Halkımız, darbe girişimini engellemiştir. Beni en çok üzen şey, bazıları 15 Temmuz'u bir tiyatro gösterisi olarak değerlendiriyor. Yani insanların öldüğü ve hayatlarını kaybettiği, sakat kaldığı bir olayı, siz tiyatro gösterisi olarak değerlendiriyorsanız, kusura bakmayın burada bir izansızlık, bir ferasetsizlik, bir basiretsizlik sorunu vardır." dedi.

Selman Öğüt, ülkenin zor zamanlar atlatarak bugünkü konumuna geldiğini dile getirerek, Türkiye'de bugünkü gündemin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin oylanacağı halk oylaması olduğunu vurguladı.

Öğüt, şöyle devam etti:

"İlkokuldan sınıf arkadaşıma kadar temas etmeye çalışan bir insanım. Şunu görüyorum, maalesef karşılıklı suçlamalar üzerinden ya da partizan tutumlar üzerinden sonuç ortaya koymaya çalışıyoruz. Bu, kesinlikle tutmaz. Karşı tarafı ötekileştiren, karşı tarafı düşmanlaştıran, karşı tarafı sonuna kadar yok eden ve onun taleplerini dikkate almadan davranma modeli tutmaz. Özellikle anayasa yapımı gibi ciddi bir süreçte kesinlikle tutmaz. Bu CHP, AK Parti, MHP, HDP oylaması değildir. Bu, bizim tabi olduğumuz normlar arası hiyerarşide en üstte olan anayasayla ilgili çok temel bir değişikliğin oylamasıdır. Bu oylama ile ilgili 'evet' ya da 'hayır' diyeceksiniz. Yani Binali Yıldırım, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'nin dediklerine değil, anayasa değişikliği ile ilgili hükümlere bakacaksınız. Bakmak zorundayız ve o hükümler yarın bizi bağlayacak. Bilgiyle hareket etmeliyiz."

Öğüt, bir kesimin "Anayasa değişikliği, bütün problemleri bitirecek" dediğine vurgu yaparak, sözlerini, "Hayır öyle bir şey yok. Dünyada kusursuz bir sistem yok. Sistem demek, kriz demektir. Kurum demek, kriz demektir. Bir kesim de var, 'bu anayasa değişikliği ülkedeki her şeyi dağıtacak, darmaduman edecek' diyor. Hayır öyle de birşey yok. Bence başarılı bir çalışma ama bunun ne kadar başarılı olup olamayacağını da uygulamada göreceğiz." diye tamamladı.

Konferansa, kurum müdürleri ve üniversite öğrencileri katıldı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler