Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir?

Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabinede Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak açıkladığı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde Türkiye Yüzyılı'nın ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı. Yeni Cumhurbaşkanlığı kabinesinde Konyalı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da yer aldı.

Resim

MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ KİMDİR?

Peki yeni kabinenin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir, nereli, kaç yaşında?

Mahinur Özdemir 7 Kasım 1982'de Schaerbeek'te dünyaya geldi. Türk asıllı Belçikalı eski siyasetçi Mahinur Özdemir Göktaş, 2009-2019 yılları arasında iki dönem Brüksel Milletvekilliği yaptı. 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi olarak atandı.

Mahinur Özdemir Göktaş, Konya ve Emirdağ asıllı göçmen bir Türk ailesinin Belçika'daki üçüncü nesil fertlerindendir. Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümünde Lisans, Kamu Yönetimi alanında da Master yaptı.

Mahinur Özdemir Göktaş, şehir planlama, imar, çevre, konut sorunu ve iş yerlerinde ayrımcılıklarla mücadele konularında çalışmalar yapmaktadır.

Mahinur Özdemir Göktaş, 12 Eylül 2019 tarihinde açıklanan "Büyükelçi ve daimi temsilci atamaları" ile Cezayir Büyükelçisi olarak atandı. Türkiye'nin Kuzey Afrika'ya atadığı ilk kadın büyükelçidir.

Mahinur Özdemir Göktaş, evli ve 2 çocuk annesidir.

Ana dilleri Türkçe ve Fransızca'nın yanı sıra ileri düzeyde Felemenkçe, İngilizce konuşmaktadır ve Latince bilmektedir.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.