Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Ülkede Mart 2015'ten bu yana 7 binden fazla kişinin öldüğü bildirildi

SANA (AA) - Yemen'de çatışmaların başladığı Mart 2015'ten bu yana 7 bin 70 kişinin öldüğü, 36 bin 818 kişinin yaralandığı bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yayımlanan raporda, ülkedeki sağlık kurumlarının yüzde 40'ından fazlasında doktor sayısında büyük eksikliğin yaşandığına dikkat çekilerek, incelemenin yapıldığı 276 kentten 49'unda hiç doktor bulunmadığı, bu kentlerin yüzde 42'sinde ise her kente bir ya da iki doktorun düştüğü ifade edildi.

İlaç, ekipman ya da diğer kaynakların yetersizliği nedeniyle kurumların yarısından fazlasının kapandığı ya da kısmen hizmet verdiği kaydedilen raporda, araştırmanın yürütüldüğü 16 vilayetteki 3 bin 507 sağlık biriminden sadece bin 579'unun tam kapasite hizmet sunduğu kaydedildi.

Raporda, ülkede geçen yıl mart ayından bu yana 7 bin 70 kişinin öldüğü, 36 bin 818 kişinin yaralandığı belirtildi.

Ülkede bulaşıcı hastalıklarla mücadele hizmetlerinin yetersizliğinden dolayı kolera, kızamık, sıtma gibi endemik hastalıkların hızla yayılma tehlikesinin arttığı belirtilen raporda ayrıca, 14 milyondan fazla kişinin acil insani yardıma ihtiyacı olduğuna işaret edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :