Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Sana'da yönetim yanlısı güçler ile Husiler arasında yaşanan çatışmalarda 22 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı

SANA (AA) - Yemen'de yönetim yanlısı güçler ile Husiler arasında yaşanan çatışmalarda 22 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.

Yönetim yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) Sana Sözcüsü Abdullah eş-Şendegi, yaptığı yazılı açıklamada, Sana'nın Nehm ilçesinde koalisyon güçlerine bağlı uçakların havadan destek verdiği ordu ve direniş güçleri ile Husiler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını belirtti.

Şendegi, çatışmalarda Husilerden 19 militanın öldürüldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını, 7 aracın kullanılmaz hale getirildiğini ifade etti.

Direniş güçlerinden ise 3 kişinin yaşamını yitirdiğini aktaran Şendegi, çatışmalar sırasında Nehm ilçesine bağlı El-Mubdia ve Beni Barig köylerinin kontrol altına alındığını kaydetti.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de Husiler ve onlara destek veren devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları ile Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin destek verdiği yönetim yanlısı gruplar arasındaki çatışmalar, ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler