Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Korgeneral Salih:- "Yemen hükümeti, Körfez girişimi ve Ulusal Diyalog Konferansı sonuçları ile BM'nin 2216 sayılı kararına dayalı kalıcı barıştan yanadır"

RİYAD (AA) - Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Korgeneral Ali Muhsin Salih, ülkesini destekleyici tutumundan dolayı Türkiye’ye teşekkür ederek, "Yemen hükümeti, Körfez girişimi ve Ulusal Diyalog Konferansı sonuçları ile BM'nin 2216 sayılı kararına dayalı kalıcı barıştan yanadır." dedi.

Yemen'in resmi haber ajansı SABA’nın haberine göre, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Türkiye’nin Sana Büyükelçisi Levent Eler ile bir araya gelen Salih, Türkiye ile ilişkilerinin tarihi olduğunu ve bunun Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin başını çektiği Yemen yönetimi tarafından önemli bulunduğunu belirtti.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun çabalarını destekleyici rolünü memnuniyetle karşıladıkları Türkiye'ye, kardeşçe tutumundan dolayı teşekkür eden Salih, "Yemen hükümeti, Körfez girişimi ve Ulusal Diyalog Konferansı sonuçları ile Birleşmiş Milletler'in (BM) 2216 sayılı kararına dayalı kalıcı barıştan yanadır ve bunun için ödün vermeye de hazırdır." ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Eler ise Türkiye'nin Yemen’deki anayasal meşruiyete desteğinin süreceğini vurgulayarak, ülkeye barışın gelmesi ve daha fazla kan akmasının durdurulması için ortaya konan çabanın devam edeceğini bildirdi.

Eler, Türkiye'nin, meşru hükümet ile iş birliğini güçlendirmek ve Yemenlilerin çektiği zorlukları azaltmak için katkıda bulunmaya hazır olduğunu dile getirdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler