Preply, yürüyerek gezilebilen en iyi Avrupa şehirlerini açıkladı. Listede İstanbul’da var!

Preply, yürüyerek gezilebilen en iyi Avrupa şehirlerini açıkladı. Listede İstanbul’da var!

Preply, yürüyerek gezilebilen en iyi Avrupa şehirlerini açıkladı. Listede İstanbul’da var!

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte turizm sezonu tüm hızıyla başlamış oldu. Yıl boyunca yoğun çalışma temposuyla mücadele eden insanlar yaz tatillerini en güzel şekilde değerlendirmek için en uygun lokasyonu seçmeye başladı. Avrupa, tarihi ve kültürel açıdan zengin şehirleri ile her yıl milyonlarca turisti cezbeden bir kıtadır. Bu şehirlerin bazılarını keşfetmenin en keyifli yollarından biri ise yürüyerek gezmektir. Dar sokaklar, tarihi yapılar ve canlı atmosferler, yürüyüş turları ile unutulmaz bir deneyim yaşatır. Yakın konumu ve çeşitli ulaşım alternatifleri sebebiyle avrupa şehirlerini ziyaret etmek yoğun şekilde tercih edilmektedir. Online ingilizce kursu Preply, Avrupa'nın yürüyerek gezilebilen en iyi şehirlerini araştırmasını tamamladı. Araştırmaya göre listede İstanbul'un da yer alması gurur verici olmuştur. İşte Preply araştırmasına göre Avrupa'nın en güzel ve yürüyerek keşfedilebilecek şehirleri;

  1. Porto, Portekiz:

Douro Nehri kıyısındaki Porto şehri, tarihi ve modern dokuyu harmanlayan atmosferi ile büyüleyici bir destinasyondur. Ribeira semtinin dar sokaklarında kaybolmak, Luis I Köprüsü'nün muhteşem manzarasının keyfini çıkarmak ve Ribeira Sarayı'nı ziyaret etmek Porto'da yapılacak en güzel aktivitelerdendir. Şehrin lezzetli mutfağını keşfetmeyi ve Douro Nehri'nde bir tekne turu yapmayı da unutmayın.

  1. Sevilla, İspanya:

Endülüs'ün başkenti Sevilla, flamenko gösterileri, tapas barları ve tarihi yapıları ile İspanya'nın en popüler şehirlerinden biridir. Sevilla Katedrali, Alcazar Sarayı ve Giralda Kulesi gibi ikonik yapılara ev sahipliği yapan şehir, yürüyüş turları ile keşfedilmeyi hak ediyor. Santa Cruz semtinin labirent gibi sokaklarında kaybolmak, Plaza de España'nın ihtişamını hissetmek ve Maria Luisa Parkı'nda dinlenmek Sevilla'da yapılacak en keyifli aktivitelerdendir.

  1. Venedik, İtalya:

Kanallar şehri Venedik, masalsı atmosferi ve eşsiz mimarisi ile her yıl milyonlarca turisti kendine hayran bırakıyor. Gondol turu yapmak, San Marco Meydanı'nı keşfetmek ve Rialto Köprüsü'nde fotoğraf çekmek Venedik'te yapılacak olmazsa olmaz aktivitelerdendir. Doga Doge Sarayı'nı ve Gallerie dell'Accademia'yı ziyaret ederek de şehrin tarihi ve sanatsal mirasını keşfedebilirsiniz.

  1. İstanbul, Türkiye:

İki kıtaya yayılmış tarihi ve kozmopolit şehri İstanbul, her adımda farklı bir kültür ve atmosfere ev sahipliği yapıyor. Ayasofya, Sultanahmet Camii ve Topkapı Sarayı gibi tarihi eserleri keşfetmek, Kapalıçarşı'da alışveriş yapmak ve Galata Kulesi'nden şehrin muhteşem manzarasının keyfini çıkarmak İstanbul'da yapılacak en güzel aktivitelerdendir. Boğaz turu yapmak ve tarihi yarımadayı yürüyerek keşfetmek de unutulmaz bir deneyim yaşatacaktır.

  1. Floransa, İtalya:

Rönesans'ın doğum yeri Floransa, sanat, tarih ve mimari tutkunları için bir cennet gibidir. Uffizi Galerisi ve Accademia Galerisi'nde dünyaca ünlü sanat eserlerini görmek, Duomo Katedrali'nin ihtişamını hissetmek ve Ponte Vecchio Köprüsü'nde fotoğraf çekmek Floransa'da yapılacak olmazsa olmaz aktivitelerdendir. Santa Croce Bazilikası'nı ve Michelangelo'nun Davut heykelini de ziyaret ederek şehrin tarihi ve sanatsal mirasını keşfedebilirsiniz.

Ayrıca araştırmayı hazırlayan Preply analistlerine göre; “Araştırmayı hazırlarken fark ettiğimiz en önemli detaylardan biri tatillerinde yürüyerek etrafı, doğayı ve kültürleri keşfetmek isteyen insanların yeni deneyimlere daha yatkın olduğudur. Bu doğrultuda ziyarete gidilen ülkenin dilini öğrenmek de bu kişilerin deneyimlerini güçlendirecektir. Dil becerilerini geliştirmenin en güncel metodlarından biri uzmanlardan online birebir dersler almaktır. Preply’da alanında uzmanlaşmış binlerce öğretmen tarafından birebir dersler almak ve kendi programınıza göre bu dersleri ayarlamak çok kolaydır.” şeklinde yorumlarını iletmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler