Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen Başbakanı Dağr, Husilerin BAE gemisine yönelik saldırısını, "terör eylemi" olarak niteledi

SANA (AA) - Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr'ın, Husilerin dün Babu'l Mendeb Boğazı açıklarında Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait bir gemiye yönelik saldırısını, " terör eylemi" olarak tanımladığı bildirildi.

Yemen resmi Haber Ajansı SABA'ya göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinden BAE'li komutan Sultan el-Habesi ile Aden'de bir araya gelen Dağr, yardım gemisine yönelik saldırıyı kınadı. Dağr, Yemen'in ve bölgenin güvenliğini hedef alan "terör eyleminin" Babu'l Mendeb Boğazı'ndaki gemi ulaşımını tehlikeye attığını belirtti.

Dağr ayrıca, Husilerin başkent Sana'yı ele geçirmesinden sonra buradan ayrılan büyükelçilik ve diplomatik temsilciliklerin geçici başkent Aden'e taşınması için çalıştıklarını ifade etti. Başbakan, Aden'de yakın bir zamanda güvenliğin sağlanması ve kamu hizmetleri açısından bir dönüşüm yaşanacağını sözlerine ekledi.

Dün BAE resmi haber ajansı WAM'da yayımlanan haberde, Yemen'in güneybatısındaki Babu'l Mendeb Boğazı açıklarında görev yapan BAE'ye ait gemilerden birinin kaza yaptığı belirtilmişti.

Husiler, geminin savaş gemisi olduğunu iddia etmiş ve saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler