Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Ülkenin çeşitli bölgelerinde meydana gelen şiddet olaylarında 29 kişi öldü, 26 kişi yaralandı

TAİZ/BEYDA (AA) - Yemen'de, Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’ye bağlı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında çıkan çatışmalar ve şiddet olaylarında 29 kişinin öldüğü, 26 kişinin de yaralandığı bildirildi.

HDG'nin Taiz İl Basın Merkezi’nden yapılan yazılı açıklamada, HDG güçleri ile Husiler ve devrik lider Ali Abdullah Salih yanlıları arasında Taiz kentinin kuzeyinde çıkan çatışmalarda, 11 militan ile 2 HDG üyesinin öldüğü, 15 militan ile 11 HDG üyesinin yaralandığı belirtildi.

Görgü tanıkları da Taiz'in Es-Salv ilçesinde Husilerin döşediği mayının patlaması sonucu bir çocuğun hayatını kaybettiğini açıkladı.

Husilerin kontrolünde olan SABA resmi haber ajansında yer alan haberde ise Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçaklarının, Taiz’in kuzeybatısına düzenlediği iki saldırıda, 9 sivilin öldüğü iddia edildi.

Öte yandan, HDG’nin El-Beyda İl Basın Merkezi Müdürü Mustafa el-Beydani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, HDG üyelerinin Husi militanlara düzenlediği pusuda, 6 militanın öldürüldüğünü kaydetti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :