Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Hadramevt kentindeki terör örgütü üyelerine, teslim olmaları için verilen 2 haftalık sürede, şu ana kadar 57 El-Kaideli terörist teslim oldu

HADRAMEVT (AA) - Yemen'de yönetime bağlı ordu ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Hadramevt kentindeki terör örgütleri El-Kaide ve DAEŞ üyelerine teslim olmaları için verdiği 2 haftalık sürede şu ana kadar 57 El-Kaideli teröristin teslim olduğu bildirildi.

Hadramevt Valisi Ahmed bin Berik, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta yaptığı açıklamada, geçen ayın sonunda Hadramevt kentindeki El-Kaide ve DAEŞ üyesi teröristlere, teslim olmaları için 2 haftalık süre verildiğini hatırlattı. Şu ana kadar 57 El-Kaideli teröristin teslim olduğunu bildiren Berik, örgüt üyelerinin teslim olmaları için son 5 günün kaldığını kaydetti. Berik, mahkemelerin bu süre zarfında teslim olanlardan tekrar terör örgütüne dönmeyeceğine dair taahhüt aldığını ifade etti.

Yemen'de yönetime bağlı ordu ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, geçen ay sonunda, Hadramevt kentindeki terör örgütleri El-Kaide ve DAEŞ üyelerine, teslim olmaları için 2 hafta süre tanımış, söz konusu sürede kendileri teslim olmaları halinde aftan yararlanabileceklerini duyurmuştu.

Yemen'de uluslararası koalisyonun hava desteği verdiği ulusal ordu nisan ayında Hadramevt'in kent merkezi Mukalla'da El-Kaide'ye yönelik operasyon başlatmış, kentin El-Kaide'nin elindeki tüm ilçelerinde hükümet yanlısı güçlerin güvenliği sağladığı açıklanmıştı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :