Yemen'deki olaylar

Yemen'deki olaylar

Yemen'den atılan roketin Suudi Arabistan'ın güneyindeki Cazan bölgesine düşmesi sonucu bir kişi öldü, 7 kişi yaralandı

SANA (AA) - Yemen'den atılan roketin Suudi Arabistan'ın güneyindeki Cazan bölgesine düşmesi sonucu bir Suudi Arabistan vatandaşının hayatını kaybettiği, 2'si çocuk 7 kişinin yaralandığı bildirildi.

Suudi Arabistan resmi televizyon kanalı "El-Ahbariyye"de yer alan habere göre, Yemen'den atılan roket, Cazan bölgesindeki Samita kentine düştü. Olayda bir kişi yaşamını yitirdi, 2'si çocuk 7 kişi yaralandı.

Öte yandan Husilere ait El-Mesira televizyonunun haberinde ise koalisyon güçlerinin Yemen'in kuzeybatısındaki Saada iline düzenlediği bombalı saldırıda bir kişinin öldüğü, bir kişinin yaralandığı ileri sürüldü.

Es-Safra ilçesine bağlı Dahfeş bölgesini hedef alan saldırıda bazı evlerin kullanılamaz hale geldiği ifade edilen haberde, Suudi Arabistan tarafından, sınır bölgesinde yer alan Razih ilçesine yönelik topçu saldırısı düzenlendiği aktarıldı.

Yemen ve Suudi Arabistan sınır bölgelerinde yaklaşık üç haftadır Husiler ile Suudi Arabistan birlikleri arasında çatışmalar yaşandığı ifade ediliyor.

Suudi Arabistan medyasında son aylarda yer alan haberlerde, Cazan bölgesinde bulunan Samita ile Ed-Dayir'e bağlı sınır bölgelerindeki bazı köylerin tahliye edildiği belirtilmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler